Τεχνολογία

Δείτε πως θα είναι το πρώτο ξενοδοχείο στο διάστημα

Πριν μερικές μέρες ο Καταλανός σχεδιαστής Eugeni Quitllet έδωσε στην δημοσιότητα το σχέδιο του για το GalaXsea, ένα διαστημικό ιστιοφόρο ξενοδοχείο το οποίο μπορεί να εκτυπωθεί με 3D printers απευθείας στο διάστημα.

O Quitllet θεωρεί ότι το συγκεκριμένο project είναι το μέλλον και ότι μπορεί να αποτελέσει ένα χώρο όπου οι διαστημικοί επισκέπτες, οι καλλιτέχνες και οι επιστήμονες μπορούν να δημιουργήσουν την ίδια ώρα που περιβάλλεται από τη μεγάλη έκταση του άγνωστου που αποτελεί μια μοναδική εμπειρία για τις αισθήσεις.

Ο συνδυασμός του ονείρου με την πραγματικότητα είναι ο στόχος του GalaXsea και σύμφωνα με τον Quitllet «το μέλλον είναι η άποψη του καλλιτέχνη που κάνει ένα βήμα πίσω, αναζητώντας τη μεγαλύτερη εικόνα ανάμεσα στην πραγματικότητας και την δημιουργικότητα».

Προς το παρών δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμα για το πότε θα δούμε ένα πρωτότυπο του ιστιοφόρου ξενοδοχείου, αλλά υποθέτουμε ότι θα χρειαστούν αρκετά χρόνια αλλά και τεχνολογικά βήματα εμπρός για να γίνει πραγματικότητα.

“Θυμάμαι όταν κάποτε το μέλλον ήταν να ταξιδέψουμε από τη γη μέσα σε ένα πύραυλο ή μια κάψουλα. Αυτό ήταν το μόνο όραμα του μέλλοντος που μας δόθηκε μέχρι τώρα “ κάτι που ο Quitllet θέλει να αλλάξει παρουσιάζοντας το δικό του όραμα για το μέλλον.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button