Πελοπόννησος

Δείτε την τεχνητή λίμνη της Πελοποννήσου ανάμεσα σε δύο βουνά “περικυκλωμένη” από εννέα χωριά! [εικόνες]

Σε υψόμετρο 900 μέτρων, ανάμεσα σε δύο βουνά και εννέα χωριά που σχεδόν την «περικυκλώνουν», η λίμνη Δόξα αποτελεί την κορωνίδα της περιοχής Φενεού, στην ορεινή Κορινθία. Η λίμνη είναι τεχνητή και η κατασκευή της στηρίχθηκε στον χείμαρρο Δόξα που ρέει στην περιοχή.

Το τοπίο είναι ξεχωριστής ομορφιάς, με το μεγάλο οροπέδιο ανάμεσα στη Ζήρεια και τον Χελμό και τα εννέα χωριά γύρω από το σημείο της λίμνης.

Το φυσικό κάλλος, το ορεινό φόντο, οι αντικατοπτρισμοί της λίμνης, το αλπικό τοπίο και η υπέροχη φύση έχουν χαρίσει στον Φενεό τον χαρακτηρισμό «Ελβετία της Κορινθίας». Οι φυσιολάτρες- και όχι μόνο- θα απολαύσουν δραστηριότητες στην περίμετρο της λίμνης και την αίσθηση της εγγύτητας με τη φύση.

Στη στενή χερσόνησο στο κέντρο της λίμνης ξεχωρίζει το μικρό γραφικό εκκλησάκι του Αγ. Φανουρίου ενώ σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου μπορεί κανείς να επισκεφτεί το ιστορικό μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου Φενεού του 15ου αιώνα.

Η περιοχή του Φενεού έχει μεγάλη ιστορία και είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με τον Όμηρο οι κάτοικοί του συμμετείχαν στον Τρωικό Πόλεμο.

ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ

newsbeast.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button