LifestyleΠελοπόννησος

Δείτε το “άγνωστο” πατρικό σπίτι της Μαρίας Κάλλας στη Μεσσηνία

Η Μαρία Άννα Σοφία Καικιλία Καλογεροπούλου όπως ήταν το πραγματικό όνομα της Μαρίας Κάλλας είδε για πρώτη φορά το φως της ζωής στη Νέα Υόρκη. Με την οικογένειά της, όμως, επέστρεψε στην Ελλάδα και εδώ πέρασε τα χρόνια της κατοχής.

O τόπος καταγωγής της θρυλικής Μαρίας Καλογεροπούλου (Κάλλας) είναι το μικρό χωριό Νεοχώρι της Ιθώμης στη Μεσσηνία, κοινώς Νιοχώρι.

Ο Γιώργος Καλογερόπουλος, πατέρας της Μαρίας, γεννήθηκε στο Νιοχώρι Ιθώμης της Μεσσηνίας, δύο χιλιόμετρα από το Μελιγαλά, γνωστή κωμόπολη της περιοχής και εμπορικό διοικητικό και πνευματικό κέντρο.

Ο πατέρας του Γιώργου, Βασίλης Καλογερόπουλος, αγρότης και μικροκτηματίας και η γυναίκα του Φωτεινή απέκτησαν 4 παιδιά, τον Δημήτρη, τον Γιώργο, τον Τάσο που πέθανε πρόωρα από φυματίωση, και την Τασία.

Το σπίτι των Καλογεροπουλαίων δεν είναι πια σπίτι, αλλά μονάχα ερείπια τοίχων θλιβερότατα, που πασχίζουν ν’ αντέξουν όρθια στις κάθε λογής θεομηνίες, μέσα σε χόρτα, καλάμια και άκρα εγκατάλειψη… Πέτρες πάνω σε πέτρες… Βουερές σιωπές στοιβαγμένες στο εντελώς πένθιμο τοπίο…Πηγή: Haanity

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button