Πελοπόννησος

Δείτε το μοναστήρι της Πελοποννήσου που βρίσκεται εκεί που “σμίγουν” δύο βουνά!

Μέσα σε φαράγγι, στο σημείο που συναντώνται δύο βουνά, κοντά στο χωριό Γούμερο της Ωλένης, στην Ηλεία, βρίσκεται η Ιερά Μονή Ασκητή.

Σφηνωμένη ανάμεσα σε δύο βράχους, η μονή είναι αφιερωμένη στην τίμια ζώνη της Παναγίας και ο θρύλος λέει πως πήρε το όνομά της από έναν ασκητή που ζούσε στο φαράγγι του Γούμερου.

Κυνηγοί της περιοχής τον κυνήγησαν, μπερδεύοντάς τον με  αγριογούρουνο, κι εκείνος, θανάσιμα τραυματισμένος, κατέληξε στο σημείο όπου σήμερα βρίσκεται η μονή. Φτάνοντας εκεί οι κυνηγοί βρήκαν μια εικόνα της Παναγίας κι έτσι χτίστηκε εκεί η μονή, μέσα στη σπηλιά που σχηματίζει η ένωση δύο βουνών.

Η μονή, πιθανότατα βυζαντινής προέλευσης, χωρίζεται σε δύο μέρη, ένα με το ιερό της κι ένα με τα ερείπια της βυζαντινής μονής, που χρονολογείται περί τον 12ο αιώνα. Λειτούργησε ως μοναστικό κέντρο και κάποτε φιλοξενούσε πολλούς μοναχούς. Εδώ και δεκαετίες όμως έχει εγκαταλειφθεί.

4164367

ΜΟΝΗ ΑΣΚΗΤΗ ΓΟΥΜΕΡΟ ΗΛΕΙΑ

4164364 4164361 4164366 4164351 4164350 4164348

moniextra

newsbeast.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button