Τοπικά Νέα

Δεκάδες Μεσσήνιοι στη «μαύρη λίστα» με τους μεγαλοοφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων και των εφοριών

 

807065db2402d131496471c8f13b2fb8_XL


Διευρυμένη λίστα με μεγαλοοφειλέτες, όχι μόνο της εφορίας αλλά και των ασφαλιστικών ταμείων, έδωσε στη δημοσιότητα η ΑΑΔΕ.

Πρόκειται για τα ονόματα 8.909 φυσικών προσώπων και 14.083 νομικών προσώπων που εμφανίζουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 150.000 ευρώ και τα οποία αναρτήθηκαν χθες στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για οφειλές, η καταβολή των οποίων καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους. Στον ιστότοπο της A.A.Δ.Ε. βρίσκονται τα ονόματα εκείνων των οφειλετών, που είχαν ειδοποιηθεί με e-mail για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν, ενώ αναμεσά τους βρίσκονται επιχειρήσεις και δεκάδες φυσικά πρόσωπα από τη Μεσσηνία.

Εξαιρούνται οι περιπτώσεις, για τις οποίες έχει χορηγηθεί στον οφειλέτη ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής των ληξιπρόθεσμων χρεών του και με την προϋπόθεση ότι αυτός είναι συνεπής με τους όρους της, καθώς και όταν έχει χορηγηθεί αναστολή καταβολής των οφειλών του. Επίσης, ακολουθώντας σχετική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, εξαιρούνται οι οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα), των οποίων η οριστικοποίηση της οφειλής δεν έχει τελεσιδικήσει μέχρι σήμερα.

Όσον αφορά τη Μεσσηνία υπάρχουν δεκάδες ονόματα και στις δύο λίστες, με τη μεγαλύτερη οφειλή να φτάνει τα 35.000.000 ευρώ και την μικρότερη τις 200.000 ευρώ. Στη λίστα όμως υπάρχουν και εταιρείες που έχουν παύσει κάθε δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια.

Η λίστα για τα φυσικά πρόσωπα περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία:

– Αριθμός Φορολογικού Μητρώου.

– Επώνυμο, όνομα, όνομα πατέρα.

– Βασική οφειλή και συνεισπραττόμενα προς Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες/Ελεγκτικά Κέντρα, Τελωνεία, Ε.Φ.Κ.Α., μερικό σύνολο οφειλής για κάθε ομάδα υπηρεσιών και φορέων και παρατηρήσεις.

Ο κατάλογος των οφειλετών για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες περιλαμβάνει:

– Αριθμός Φορολογικού Μητρώου.

– Επωνυμία, διεύθυνση έδρας.

– Βασική οφειλή και συνεισπραττόμενα προς Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες/Ελεγκτικά Κέντρα, Τελωνεία, Ε. Φ.Κ.Α., μερικό σύνολο οφειλής για κάθε ομάδα υπηρεσιών και φορέων και παρατηρήσεις.

Τα ονόματα είναι διαθέσιμα στους παρακάτω συνδέσμους:

ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button