Κόσμος

Δεν είναι φάρσα: Τώρα μπορείς να νοικιάσεις μια κατσίκα-γκεστ σταρ για βιντεοκλήση στο Zoom (Video)

Μια βρετανική φάρμα (Cronkshaw Fold Farm) σταμάτησε να δέχεται επισκέπτες λόγω του κορονοϊού, αλλά επένδυσε σε μια επιχειρηματική ιδέα που εκ πρώτης όψης μοιάζει με φάρσα: Άρχισε να διαθέτει τα ζώα της για βιντεοκλήσεις στο Zoom, με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής μια κατσίκα της, η Μέρι, να πηγαίνει σε εκκλησιαστικές λειτουργίες ενώ άλλοι ένοικοι της φάρμας να διασκεδάζουν σε ρέιβ πάρτι στο Βερολίνο.

«Ξεκίνησε σαν πλάκα, αλλά μετά άρχισαν να μας κατακλύζουν με μηνύματα» λέει στον Guardian ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος, Ντοτ ΜακΚάρθι. Αυτή τη στιγμή έχουν ζήτηση για πάνω από 100 κλήσεις στο Zoom την ημέρα, για τις οποίες χρεώνουν πέντε λίρες για μια γκεστ σταρ εμφάνιση των ζώων τους, διάρκειας 10 λεπτών. «Ο κόσμος έχει ανάγκη από κάτι εντελώς σουρεαλιστικό, για να ξεχάσει όλα τα άλλα» πιστεύει ο ΜακΚάρθι.

Λάμα και αλπακά

Οι κατσίκες είναι από τις πιο «βολικές» για βιντεοσκόπηση – μάλιστα αυτή την περίοδο, της αναπαραγωγής, δίνεται η ευκαιρία στους πελάτες της φάρμας να δουν, μέσα από την κάμερα, τα νεογέννητά τους. «Σήμερα το πρωί μια παρέα γυναικών έβαλε τα κλάματα βλέποντας τα αξιολάτρευτα μωρά» σχολίασε ο ΜακΚάρθι.

Μια άλλη φάρμα, η Sweet Farm στην Καλιφόρνια, προσφέρει προς ενοικίαση και πιο εξωτικά ζώα, όπως λάμα, ενώ μια αγρότισσα από τη Σκωτία, η Άλισον Τζόνσον του αγροκτήματος Bowbridge Alpacas, μας δίνει την ευκαιρία να υποδεχτούμε αλπακά στις βιντεοκλήσεις μας.

«Τα αγόρια έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην κάμερα από τα κορίτσια» λέει η Τζόνσον. «Μπορεί να έχεις ένα αλπακά και να εμφανιστεί από πίσω ένα ακόμα για photobombing. Αλλά είναι πολύ φιλικά και καθένα έχει τη δική του προσωπικότητα».

Σε κάθε τηλεδιάσκεψη στο Zoom, λοιπόν, η Τζόνσον συστήνει μερικά από τα αλπακά, περιγράφει τον χαρακτήρα τους και αφηγείται ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα ζώα, από το ζευγάρωμα μέχρι την περιποίηση του τριχώματός τους. Έτσι, το στοιχείο της έκπληξης συνδυάζεται με μια μίνι μύηση σε αυτό το σχετικά άγνωστο ζωικό είδος.

Πηγή: sputniknews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button