ΕκπαίδευσηΤοπικά Νέα

Δεν θα αποφασίζουν πλέον οι δήμαρχοι για το κλείσιμο των σχολείων – Τι αναφέρει έγγραφο του ΥΠΕΣ

Αρμοδιότητα των Υπουργείων Παιδείας & Θρησκευμάτων και Υγείας

Με την ένδειξη “κατεπείγον” έγγραφό τους που απέστειλαν στους Δημάρχους το περασμένο Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, οι Π. Θεοδωρικάκος και Θ. Λιβάνιος ξεκαθαρίζουν στους Αιρετούς ότι δεν είναι αρμοδιότητα ούτε των Δημάρχων ούτε των Αντιπεριφερειαρχών να αναστέλλουν τη λειτουργία σχολείων λόγω κορωνοϊού.

Αυτό αποτελεί αποκλειστικά αρμοδιότητα των Υπουργείων Παιδείας & Θρησκευμάτων και Υγείας, κατόπιν γνώμης της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας.

Δείτε τι αναφέρει το αριθμ. 57759/12.9.2020 έγγραφο:

«ΘΕΜΑ: Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων λόγω C0VID-19

Αναφορικά με την λειτουργία των σχολείων από τη Δευτέρα, 14.9.2020, και λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες που υπάρχουν λόγω των μέτρων αποτροπής της διάδοσης του κορωνοϊού C0VID-19, σας επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις των περ. στ` της παρ. 2 και περ. δ’ της παρ. 4 του άρθρου πρώτου της από 25.2.2020 ΠΝΠ (Α’ 42), η αρμοδιότητα για την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων κάθε τύπου και βαθμίδας ανήκει αποκλειστικά στα Υπουργεία Παιδείας & Θρησκευμάτων και Υγείας, ύστερα από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας. Ειδικά για τις περιπτώσεις αναστολής λειτουργίας λόγω κορωνοϊού, διατάξεις που αποδίδουν αρμοδιότητα στους δημάρχους ή στους αντιπεριφερειάρχες για ολιγοήμερη διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δεν εφαρμόζονται».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button