Αγροτικά

Δεν θα εξαιρεθούν από πόρους ΚΑΠ oι part time αγρότες

Κανονικά θα λαμβάνουν επιδοτήσεις και μετά το 2020 οι μη κατ’επάγγελμα αγρότες, διαβεβαιώνει ο Επίτροπος Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φιλ Χόγκαν.

Οι αμφιβολίες για τη διατήρηση του υπάρχοντος καθεστώτος και στο πλαίσιο της καινούριας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), η οποία θα τεθεί σε ισχύ το 2020, μπήκαν στην άκρη, καθώς ο κ. Χόγκαν διαβεβαίωσε στο περιθώριο σύσκεψης με πολιτικούς ότι δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή.Αντίθετα, όπως είπε «μόνο όσοι ασχολούνται με την καλλιέργεια από χόμπι ή «οι αγρότες του καναπέ» όπως τους αποκαλούμε, θα εξεταστούν λεπτομερώς για να πάρουν χρήματα από την ΚΑΠ επειδή δεν ασχολούνται με τη γεωργία».

«Δεν ξέρω από πού προέκυψε αυτή η ανησυχία αλλά θέλω να διαβεβαιώσω τους αγρότες μερικής απασχόλησης ότι θα προστατεύσουμε το δικαίωμά τους να λαμβάνουν πληρωμές από την Ένωση» ανέφερε σε δηλώσεις του. «Δεν υπάρχει τίποτα για το οποίο πρέπει να ανησυχούν οι αγρότες μερικής απασχόλησης» συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι οι αμφιβολίες αυτές προκλήθηκαν από το γεγονός ότι οι αγρότες μερικής απασχόλησης θα μπορούσαν να εξαιρεθούν από τη νέα ΚΑΠ,  λόγω του ότι κάνουν και κάποιο άλλο επάγγελμα και η γεωργία δεν αποτελεί την κύρια πηγή εισοδήματος τους.

agronews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button