Viral

Δεν θα πιστέψετε αυτές τις ιστορικές συμπτώσεις!

Δέκα αλλόκοτες, πραγματικές ιστορίες που θα σας κάνουν σίγουρα να πιστέψετε στις συμπτώσεις

Οι συμπτώσεις μπορεί να βάλουν και τον πλέον ορθολογιστή σε αμφιβολία για τη φύση της πραγματικότητας. Τι προκαλεί μια σύμπτωση; Ο νόμος των πιθανοτήτων ή ο Θεός που «παίζει ζάρια»;

Οι δέκα αλλόκοτες, πραγματικές ιστορίες που ακολουθούν θα σας κάνουν σίγουρα να αναρωτηθείτε.

1) Οι δίδυμοι θάνατοι

Το 2002 ένας άνδρας στη Φιλανδία χτυπήθηκε και σκοτώθηκε ενώ προσπαθούσε να διασχίσει την Λεωφόρο 8 με το ποδήλατό του. Δύο ώρες αργότερα, ο δίδυμος αδερφός του χτυπήθηκε και σκοτώθηκε προσπαθώντας να διασχίσει την ίδια Λεωφόρο.

 

2) Η υπομονετική σφαίρα

Ένας άνδρας ορκίστηκε εκδίκηση στον Henry Ziegland, τον άντρα που πλήγωσε την αδερφή του που προσπάθησε να αυτοκτονήσει για τη αποτυχημένη της σχέση με τον Henry. Ο άνδρας πυροβόλησε τον Ziegland αλλά αστόχησε, και η σφαίρα καρφώθηκε σε ένα δέντρο. Χρόνια αργότερα, ο Henry χρησιμοποίησε δυναμίτη για να μετακινήσει το δέντρο. Η σφαίρα εκσφενδονίστηκε με αρκετή δύναμη χτυπώντας και σκοτώνοντας τον Ziegland.

3) Μουσικοί γείτονες

Εάν δεν υπήρχε διαφορά 200 ετών, ο Jimi Hendrix και ο George Handel θα ήταν γείτονες. Ζούσαν στην Βook Street 23 και 25 αντίστοιχα, στο Λονδίνο.

4) Ο Mr. Bryson κάνει check in δύο φορές

Ο George D. Bryson εμφανίστηκε στο ξενοδοχείο Brown στο Louisville, στο Kentucky, μόνο και μόνο για να βρει τον προηγούμενο ένοικο, ο οποίος ονομαζόταν και αυτός George D. Bryson.

5) Το πρώτο και το τελευταίο θύμα στο φράγμα του Hoover

Ο πρώτος εργαζόμενος που πέθανε κατά τη διάρκεια της κατασκευής του φράγματος Hoover, ήταν ο J.G. Tierny, στις 20 Δεκεμβρίου του 1922. Το τελευταίο άτομο που πέθανε εκεί ήταν ο γιος του J.G. Tierny, που πέθανε στις 20 Δεκεμβρίου του 1935.

6) Μιλούσε σοβαρά

Στις 20 Ιουνίου 1940, οι Σοβιετικοί αρχαιολόγοι αποκάλυψαν τον τάφο του Tamerlane, ενός απόγονος του Genghis Khan. Μια προειδοποιητική επιγραφή λέει «Οποιοσδήποτε ανοίξει τον τάφο θα απελευθερώσει ένας εισβολέα πολύ χειρότερο από μένα». Εν τέλει, εκείνοι αψηφώντας την επιγραφή άνοιξαν τον τάφο. Η Γερμανία εισέβαλε στη Σοβιετική Ένωση δύο μέρες αργότερα.

7) Ο αριθμός κυκλοφορίας  που αντιπροσωπεύει κάτι παραπάνω από αυτό που φαίνεται

Ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του Archduke Franz Ferdinand, στο οποίο δολοφονήθηκε ήταν III118. Το επίσημο τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν η Ημέρα Εκεχειρίας, στις 11/11/1918.

8)  Μπέρδεμα με…»μεταμφιεσμένα» πλοία

Κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Βρετανικός στρατός μετέτρεψε ένα επιβατηγό πλοίο, το RMS Carmania, σε ένα θωρηκτό που μεταμφιέζεται σε ένα άλλο επιβατηγό πλοίο, το γερμανικό SMS Trafalgar. Μάλλον μπερδευτήκατε! Λογικό! Το συγκεκαλυμένο πλοίο βύθισε ένα γερμανικό πλοίο στα ανοικτά της Βραζιλίας το 1914. Αυτό το πλοίο ήταν το πραγματικό Trafalgar, το οποίο οι Γερμανοί είχαν «μεταμφιέσει’ για να μοιάζουν το Βρετανικό Carmania.

9)  Μην την φέρεις σε κρουαζιέρα

Η Violet Jessup ήταν σίγουρα ένας κακός οιωνός. Βρισκόταν στο πλοίο HMS Olympic όταν συγκρούστηκε με το HMS Hawke, επίσης βρισκόταν στο  HMHS Britannic όταν αυτό προσέκρουσε και φυσικά ήταν στον RMS Titanic (Τιτανικό).  Η δουλειά της Jessup ήταν να βρίσκεται στο πλοίο, καθώς άνηκε στο πλήρωμα του πλοίου και ήταν επίσης νοσοκόμα. Αργότερα έγινε γνωστή ως Miss Αβύθιστη (Miss Unsinkable). Όλα τα χαμένα πλοία ήταν επίσης αδελφά πλοία.

10) Ο ταξιτζής δεν τα πήγαινε καλά με τη συγκεκριμένη οικογένεια

Το 1975 ένας άνδρας σκοτώθηκε όταν χτυπήθηκε από ένα ταξί στην Βερμούδα. Ένας άτυχος επιβάτης έπρεπε να παραστεί ως μάρτυρας στο δικαστήριο. Γιατί ήταν άτυχος; Γιατί ένα χρόνο μετά, ο ίδιος ταξιτζής είχε ως πελάτη τον ίδιο επιβάτη όταν το ταξί χτύπησε και σκότωσε τον αδερφό του θύματος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button