Πολιτική

Δεν θα συζητηθεί το Koriopolis της Μεσσηνίας στο σημερινό ΠεΣυ

«Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη. θα κάνουμε και ΕΔΕ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση για τις καταγγελίες της Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας περι υποκλοπών.

Ο κ.Τατούλης στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου, μετά το αίτημα της αντιπολίτευσης να συζητηθεί το θέμα της καταγγελίας περι υποκλοπών είπε τα εξής:

«Καταλαβαίνω την αγωνία των μειοψηφιών. Οι μειοψηφίες είναι αρκετά μπερδεμένες, γιατί άκουσα πριν λίγο πως αυτή η υπόθεση έχει να κάνει με την δυνατότητα της κινητικότητας της ελευθεροφωνίας. Απατώνται αν νομίζουν πως αυτό το θέμα, είναι τέτοιο θέμα. Είναι κακούργημα η υποκλοπή και παραβιάζει κάθε θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα και πάνω απ’ όλα έχει να κάνει με ποινικές και αστικές ευθύνες κατά την διαδικασία άσκησης καθηκόντων. Ασφαλώς το θέμα δεν μπορεί να συζητηθεί αυτή τη στιγμή, γιατί είναι σε εξέλιξη η διαδικασία από τις εισαγγελικές αρχές και δεν μπορεί κανένας άλλος να έχει πληροφόρηση πέρα από τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές. Όποιος θεωρεί, πως μπορεί να έχει τέτοια πληροφόρηση, παραβιάζει το απόρρητο αυτών των διαδικασιών. Υπάρχει και η δική μου απόφαση να γίνει ΕΔΕ από την πλευρά της διοίκησης για να επιτελέσουμε και εμείς το διοικητικό μας καθήκον. Θέλουμε να προστατευτεί το κύρος του θεσμού και η απαραίτητη αμοιβαία εμπιστοσύνη. Μόλις μας ανακοινώθηκε η όλη διαδικασία, η Περιφερειακή Αρχή έστειλε το μήνυμα της προς όλες τις κατευθύνσεις, ζητώντας πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Θέλουμε η υπόθεση να φτάσει μέχρι τέλος και να λάμψει η αλήθεια. Μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, εμείς, με δική μας πρωτοβουλία, θα φέρουμε το θέμα να συζητηθεί και θα αποδώσουμε ευθύνες εκεί που θα δείξει το πόρισμα. Από την άλλη πλευρά θα ήθελα να τονίσω πως η Περιφερειακή Αρχή δεν έχει γίνει ποτέ βορά των επιχειρηματικών συμφερόντων και κανένας δεν μπορεί να επηρεάσει την βασική της αρχή, πως η αυτοδιοίκηση είναι έξω από τα κόμματα. Πρέπει να προστατέψετε αυτό το πολιτικό διακύβευμα».

 

Αξίζει να σημειωθεί πως στην πρόταση της μειοψηφίας που τέθηκε από τους κ.Νίκο Πατσαρίνο και κ.Νίκο Γόντικα να συζητηθεί το θέμα των υποκλοπών η παράταξη Τατούλη ψήφισε “όχι”, ενώ “όχι” ψήφισε και ο Περικλης Μαντάς, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως συμφωνεί με την τοποθέτηση του Περιφερειάρχη να συζητηθεί το θέμα όταν θα υπάρχουν επίσημα πορίσματα.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button