Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Δεσμεύσεις για το Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη από Δέδε

Σε… πορεία δημοπράτησης το πρώτο 6μηνο του 2019

“Θέλουμε το έργο… τώρα” σημειώνει η Μεσσηνία για το οδικό τμήμα που δίνει μια άλλη αναπτυξιακή ώθηση και συνδέει το “δαχτυλίδι” της Πελοποννήσου, και ο λόγος φυσικά, για το Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη.

O Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες βρέθηκε σήμερα στην Πυλία και είδε από κοντά την κατάσταση. Ο κ. Δέδες αναφερόμενος στο έργο του οδικού άξονα Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη σημείωσε πως κατατέθηκε από την αρμόδια Υπηρεσία Παραχωρήσεων του Υπουργείου Υποδομών προς έγκριση η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων προς την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Ο κ. Δέδες υπογράμμισε, «θα είμαστε πλήρως έτοιμοι στις αρχές της επόμενης χρονιάς, ώστε μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 να έχουμε έναρξη των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην κατασκευή του έργου». Διευκρίνισε μάλιστα ότι αναφέρεται στο σύνολο του οδικού άξονα από την Καλαμάτα και τον Ριζόμυλο μέχρι την Πύλο και τη Μεθώνη. Το έργο έχει εκτιμώμενο προϋπολογισμό της τάξεως των 200 εκατομμυρίων ευρώ και αποτελεί ένα πολυαναμενόμενο έργο, όχι μόνο για τη Μεσσηνία αλλά για όλη τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο, καθώς συνδέει ουσιαστικά την Καλαμάτα και το αεροδρόμιο της, μέσω της Μεσσήνης με τη δυτική Μεσσηνία, και με τους δύο διευρωπαϊκούς άξονες, του «Μορέα» και της «Ολυμπίας Οδού».

Ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης δεν παρέλειψε να τονίσει στον Γενικό Γραμματέα  την σημασία που έχει ο  δρόμος Καλαμάτας- Ριζόμυλος- Πύλος – Μεθώνη για την ευρύτερη περιοχή. Ο κ. Καφαντάρης σημείωσε: « Είναι επιτακτική η ανάγκη να υλοποιηθεί το έργο του οδικού άξονα Καλαμάτα- Ριζόμυλος- Πύλος – Μεθώνη. Η περιοχή μας είναι αναπτυσσόμενη και ο δρόμος είναι απαραίτητος . Κύριο μέλημα όλων μας είναι η ολοκλήρωση του  έργου το συντομότερο δυνατό. Πλέον όλα τα έργα υποδομής θα έχουν μεγαλύτερη αξία. Οι επενδύσεις τρέχουν , ο χρόνος δεν περιμένει. »

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button