Τοπικά Νέα

Δημαρχείο Κυπαρισσίας: Αιφνιδιαστική επίσκεψη και διάβημα διαμαρτυρίας από κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ για τη Ζωή Πετροπούλου! [βίντεο]

Ζητά να σταματήσει η δίωξη της Ζωής Πετροπούλου – Απών ο Δήμαρχος…

Αιφνιδιαστική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας από κλιμάκιο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, του Γενικού Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ, του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας και εκπροσώπων Σωματείων της ΠΟΕ-ΟΤΑ όπου κατήγγειλε την μετακίνηση της Ζωής Πετροπούλου, Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων – Ανακύκλωσης – Περιβάλλοντος και Πρασίνου, από τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, ζητώντας να την επαναφέρει στη θέση της και να σταματήσει κάθε ενέργεια δίωξης σε βάρος της.

Το κλιμάκιο αποτελείτο από τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, Γιώργο Χαρίση, Νίκο Καλόγερο, Κώστα Πετρόπουλο, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΑΔΕΔΥ Γρηγόρη Καλομοίρη, τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρη Φαββατά, το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ και πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Καλλιθέας Γιώργο Παρασκευόπουλο και τον Παναγιώτη Τσελεπή, πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Αγίου Ιωάννη – Ρέντη.

Τα μέλη του κλιμακίου «έψαχναν» επίμονα να βρουν τον κ. Κατσίβελα ο οποίος δεν ήταν στο γραφέιο του. Λίγη ώρα αργότερα αφού κατάφεραν και επικοινώνησαν μαζί του τηλεφωνικά, ο κ. Κατσίβελας δεσμεύτηκε να συναντηθεί μαζί τους τις επόμενες ημέρες.

Εν τη απουσία του Δημάρχου κ. Κατσίβελα, το κλιμάκιο συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Δημάρχου, Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Μερκούρη,ο οποίος τους ενημέρωσε πως ο δήμαρχος δεν μπορεί να συναντηθεί μαζί τους και πως θα έπρεπε πρώτα να έχουν κλείσει ένα ραντεβού μαζί του. Ο κ. Μερκούρης πρόσθεσε πως δεν έχει καμία εξουσιοδότηση από τον δήμαρχο προκειμένου να μιλήσει για το θέμα αυτό. Ωστόσο, αμέσως μετά ρώτησε αν είναι νόμιμη ή όχι η μετακίνηση της κας Πετροπούλου στη διεύθυνση του ΚΕΠ;

Σε δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ο Γρηγόρης Καλομοίρης, Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είπε τα εξής: “Πραγματοποιήσαμε σήμερα εκ μέρους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, του Γενικού Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ, του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας και εκπροσώπων Σωματείων της ΠΟΕ-ΟΤΑ διάβημα διαμαρτυρίας εδώ στο Δήμαρχο της Τριφυλίας. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να έχουμε συνάντηση μαζί του, πέραν μιας σύντομης τηλεφωνικής επικοινωνίας. Βρισκόμαστε εδώ σήμερα στην Κυπαρισσία για να καταγγείλουμε την αυθαίρετη, αυταρχική, εκδικητική, παράνομη, κατά την εκτίμησή μας, άδικη μετακίνηση στελέχους του δήμου, της προϊσταμένης Ζωής Πετρόπουλου της Υπηρεσίας της Διεύθυνσης Καθαριότητας Διαχείρισης Απορριμμάτων Περιβάλλοντος και Πρασίνου, η οποία λειτουργούσε μέχρι σήμερα, όλα τα χρόνια, της υπηρεσίας της με σεβασμό στη νομιμότητα, με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, με σεβασμό στο περιβάλλον και τα δικαιώματα των πολιτών της περιοχής και τα συμφέροντά τους. Αυτό γνωρίζουμε, αυτό έχουμε διαπιστώσει, και από τη διερεύνηση που έχουμε κάνει είναι άδικη η μετακίνηση της, είναι άδικη επίσης η προσπάθεια ποινικοποίησης μιας στάσης αρχών που κράτησε και κρατάει η Ζωή Πετρόπουλου υπερασπίζοντας το δίκαιο και τη νομιμότητα. Εμείς απαιτήσαμε από το Δήμαρχο, απαιτήσαμε από τον Αναπληρωτή Δημάρχου τον κ. Μερκούρη να ανακληθεί άμεσα αυτή η άδικη πράξη, η άδικη μετακίνηση, η άδικη απόφαση του δημάρχου και επίσης να σταματήσει οποιαδήποτε διαδικασία δίωξης σε βάρος ενός εργαζόμενου που υπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα δικαιώματα των πολιτών της περιοχής την προστασία του περιβάλλον ως και γενικότερα τη νομιμότητα. Η συνάδελφος διώκεται γιατί δεν ενέδωσε στις πιέσεις για να διευκολύνει την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας και διαχείρισης απορριμμάτων στο δήμο Τριφυλίας, διώκεται γιατί υπερασπίζεται τη νομιμότητα, ανταποκρίνεται στο δημόσιο συμφέρον με τον καλύτερο τρόπο και για αυτούς τους λόγους είναι άδικη η δίωξή της. Ζητήσαμε να οριστεί συνάντηση με το Δήμαρχο, και θα οριστεί από τη δεσμεύτηκε και ο ίδιος μέσα σε επόμενες μέρες. […] Θα επανέλθουμε για την ΑΔΕΔΥ, την ΠΟΕ-ΟΤΑ, του Νομαρχιακού, για τα σωματεία που βρίσκονται εδώ. Το θέμα αυτό είναι μείζον, υπερασπιζόμαστε συνδικαλιστικά δικαιώματα, υπερασπιζόμαστε την δυνατότητα των εργαζομένων και των στελεχών της διοίκησης να σέβονται και να κατοχυρώνουν τη νομιμότητα. Να μην ενδίδουν και να μην υποχωρούν μπροστά σε πιέσεις προς τα συμφέροντα των ιδιωτών, μπροστά σε οτιδήποτε άλλο που καταστρατηγεί δικαιώματα των πολιτών, όπως είναι ο σεβασμός του περιβάλλοντος ,όπως είναι τα εργασιακά δικαιώματα. Και σε αυτή την κατεύθυνση θα κάνουμε τα πάντα για να γίνουν πράξη οι ομόφωνες αποφάσεις που έχουν πάρει τα όργανα που εκπροσωπούμε σε ότι αφορά τη Ζωή Πετρόπουλου και το Δήμαρχο της Τριφυλίας.

 

Δείτε βίντεο:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button