Τοπικά Νέα

Δημιουργία εργοστασίου πυρόλυσης στην Τριφυλία

Η πυρόλυση στη διαχείριση των απορριμμάτων

Μιλώντας για τη διαχείριση των απορριμάτων στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας ο Αντιδήμαρχος Σωτήρης Μπακούρος είπε πως οριστική λύση θα δοθεί μόλις ολοκληρωθεί το εργοστάσιο της ΤΕΡΝΑ στην Καλλιρρόη.

Ο κ. Μπακούρος στη συνέχεια αποκάλυψε πως ο δήμος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία ενός εργοστασίου πυρόλυσης στην Τριφυλία. Όπως είπε το εργοστάσιο θα παίρνει όλα τα αρχικά απόβλητα, θα δέχεται τα φυτικά υπολείμματα καλλιεργειών, θα δέχεται μαύρα – άσπρα ναύλον, θα δέχεται φύλλα ελαιοτριβείων, κατσίγαρο ελαιοτριβείων και γενικότερα θα δέχεται ό,τι άχρηστο υπάρχει και θα γίνεται χρήσιμο παράγοντας ενέργεια.

Τα ετήσια έσοδα για το δήμο, σύμφωνα με τον κ. Μπακούρο, θα είναι περισσότερα από 2 με 3 εκατομμύρια ευρώ. Όπως είπε ο δήμος Τριφυλίας δεν θα δαπανήσει ούτε ένα ευρώ για αυτό, παρά μόνο θα παραχωρήσει το χώρο που θα γίνει το εργοστάσιο.

Σχετικά Άρθρα

10 Σχόλια

  1. Ο Μπακούρος ως dealer συμφερόντων!!!! Ως μεσάζων κάποιου τυχοδιώκτη…. Ερώτημα 1ο: ποιο όργανο του Δήμου με ποια επιστημονική εισήγηση αποφάσισε ότι η κατάλληλη μέθοδος είναι η πυρόλυση; (Μια απλή αναζήτηση δημοσιευμένων επιστημονικών εργασιών αρκεί για να πειστεί κάποιος για την περιβαλλοντική επικινδυνότητα και το ασύμφορο κόστος επένδυσης). Ερώτημα 2ο: ξέρει ο κ. Μπακούρος τις δεσμεύσεις του Δήμου με την εγγυημένη ποσότητα έναντι της ΤΕΡΝΑ; Αλήθεια το ξέρει ο κ.Νίκας; Ερώτημα 3ο: έχει να μας υποδείξει ο κ.Μπακούρος καμιά εγκατάσταση πυρόλυσης στην Ελλάδα;….. Φτάνει ο σανός και τα λόγια του αέρα…. κάντε αυτά που είστε υποχρεωμένοι αλλιώς ο Τριφυλιακός Λαός θα σας στείλει τα πρόστιμα της ανικανότητάς σας και το επιπλέον κόστος στο σπίτι σας…..

  2. Την εγκατάσταση πυρόλυσης να την κάνει στο χωριό του στη Φαρακλάδα ή καλύτερα να την προτείνει στο χωριό της γυναίκας του που είναι και σε άλλο δήμο.

  3. ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΩΤΗΡΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΔΑΧΤΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ Η ΜΗ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ!!
    ΟΣΟ ΠΑΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙΣ ..ΠΟΛΙΤΙΚΑ……!!!
    Α ΡΕ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!!
    ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ!!!

  4. Ευτυχώς που τα λένε πριν τις εκλογές για να ξέρουμε.Δρν μας λένε και που θα γίνει για να τους περιμένουμε με ανοιχτές αγκαλιές

  5. Η πυρόλυση είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.
    Γίνεται όμως μία μπαρούφα όταν εκστομίζεται από ανίκανους και τυχάρπαστους (λεβεντάκηδες).

  6. Ένα καλοπροαίρετο ερώτημα προς τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας και όχι μόνο

    Έχει γίνει και που ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων;
    Προκειμένου να δρομολογηθεί η ολοκληρωμένη διαχείριση της Τερνα

  7. Oι κύριοι που αντιδρούν στο θέμα της πυρόλυσης πρέπει ίδιοι να ενημερωθούν σχετικά και να μάθουν το κόστος απόρριψης απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ και την περιβαλλοντική επιβάρυνση και μετά το τι είναι η πυρόλυση τι κέρδη
    θα αποφέρει . Πληροφοριακά στις Βρυξέλλες , Νυρεμβέργη οι μονάδες πυρόλυσης είναι στον αστικό ιστό των πόλεων.
    Το ερώτημα είναι γιατί δεν επενδύει ο Δήμος σε αυτό και χρειάζεται εργολάβος .
    Το κόστος κατασκευής είναι προσιτό και είμαι σίγουρος τα κέρδη υπερδιπλάσια από τα αναφερόμενα.
    Μία Δημοτική επιχείρηση μέσω κάποιου προγράμματος επιδότησης θα το κατασκευάσει με πολύ λιγότερο κόστος ,
    κάτι που θα κάνει και ιδιώτης
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία
    Τάσος από Θεσσαλονίκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button