Δήμος ΟιχαλίαςΤοπικά Νέα

Δημιουργία ποδηλατόδρομου – πεζόδρομου στο Δήμο Οιχαλίας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ-ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ 24ης Ε.Ο ΠΟΥ ΣΥΝΕΔΕΕΙ ΤΙΣ Τ.Κ ΜΕΡΟΠΗΣ-ΜΕΛΙΓΑΛΑ.

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2021 στο γραφείο της Δημάρχου Οιχαλίας, παρουσία της ιδίας κας. Γεωργακοπούλου Παναγιώτας, του Αντιδημάρχου κου. Δημητρακόπουλου Κωνσταντίνου και του Προέδρου της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Α.Ε. Ο.Τ.Α. κου. Σαρδέλη Αναστασίου, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων των δύο πλευρών.
Συγκεκριμένα, συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας Ποδηλατόδρομου-Πεζόδρομου κατά μήκος της 24ης Επαρχιακής Οδού που συνδέει τις τοπικές κοινότητες Μερόπης-Μελιγαλά.
Παρουσιάστηκε η μελέτη από μεριάς Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Α.Ε. Ο.Τ.Α. η οποία θα έχει ολοκληρωθεί και εν συνεχεία θα υπογραφεί στα τέλη Νοεμβρίου.
Επίσης, παρουσιάστηκαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του εν λόγω εγχειρήματος μέσα από τα οποία δίνεται έμφαση στην ασφάλεια των πολιτών στους οποίους απευθύνεται.
Επίσης, δεδομένης της αναγκαιότητας τμημάτων ιδιοκτησιών κατά μήκος της 24ης Επαρχιακής Οδού, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να προβεί στην εξαγορά των απαιτούμενων αυτών τμημάτων προσδίδοντας με αυτόν τον τρόπο, μετά το πέρας των εργασιών, υπεραξία στις ιδιοκτησίες αυτές.
Η δημιουργία του Ποδηλατοδρόμου-Πεζόδρομου, θα δημιουργήσει ένα πόλο έλξης των συνδημοτών μας που μέσα από την πεζοπορία και ποδηλατοδρομία, προσπαθούν να αθληθούν, να αντιμετωπίσουν το άγχος και να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη καθημερινότητα, χωρίς να κινδυνεύουν από τα διερχόμενα οχήματα καθιστώντας με αυτόν τον τρόπο ασφαλέστερη την 24η Επαρχιακή Οδό.
Η Δημοτική Αρχή, πιστή σε έννοιες όπως η Βιώσιμη Κινητικότητα, προτίθεται να συνεχίσει και στο εγγύς μέλλον με τέτοιου είδους εγχειρήματα και σε άλλες τοπικές κοινότητες του Δήμου Οιχαλίας.

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button