Εκπαίδευση

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Μαζί για έναν Εκπαιδευτικό με Αξιοπρέπεια

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.  Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

(ΔΗ.ΣΥ.)

 

7 Νοεμβρίου 2018, ΕΚΛΟΓΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ

 

O θεσμός του αιρετού αποτελεί σημαντική κατάκτηση για τον κλάδο μας. Είναι η φωνή μας στα υπηρεσιακά συμβούλια. O αιρετός πρέπει να είναι συνδικαλιστικό στέλεχος πρώτης γραμμής με γνώση, εμπειρία, μαχητικότητα, σοβαρότητα, να έχει σθένος αλλά και τεκμηριωμένη γνώμη για  να συνθέτει και όπου χρειασθεί να αντιπαρατεθεί για τα δικαιώματα της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ζούμε:

  • Μείωση των μισθών μας με την εφαρμογή  του ν. Κατρούγκαλου και της φορολογικής εξάντλησης των  3ου  & 4ου ( ΚΡΥΦΟ )΄΄ αριστερών ΄΄ μνημονίων. Σύνταξη πείνας στα 67!
  • Κόψιμο, για επιβράβευση… ενός μισθού στους αναπληρωτές!
  • Έντονη εντατικοποίηση μέσω του Π.Δ 79. Διαρκή πυροτεχνήματα! (τσάντα στο σχολείο!  βιβλιοθήκες χωρίς υποδομές-πλαστικά σχολικά γεύματα κ.λ.π.).
  • Αποσπασματική εφαρμογή και στη διακριτική ευχέρεια των δημάρχων η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή.
  • Κατάργηση των Σχολικών Συμβούλων. Δημιουργία γραφειοκρατικής  δυσκίνητης δομής με στόχο το βόλεμα ΄΄ φίλων΄΄, για τον ασφυκτικό έλεγχο των σχολείων.
  • Υποβάθμιση του ΚΕΔΔΥ – Διάλυση  της Ειδικής Αγωγής. Ελλείψεις στην Π.Σ.
  • Κατάργηση των ΕΑΕΠ-Χιλιάδες αναπληρωτές στην ανεργία, 3 περίπου  λιγότεροι φέτος από πέρυσι σε κάθε 12θέσιο σχολείο. Εκπαιδευτικοί ΄΄ μιας χρήσης ΄΄ ΕΣΠΑ
  • Συρρίκνωση του Ολοήμερου Σχολείου, δημιουργία σχολείων πολλών ταχυτήτων.
  • Μείωση των λειτουργικών δαπανών στα σχολεία. Ο κος Δήμαρχος Καλαμάτας με επιστολή στους διευθυντές τους επιφυλάσσει ρόλο υδρονομέα και τους  απειλεί με καταλογισμό της κατανάλωσης νερού.
  • Επιλογή στελεχών με κωμικοτραγικές διαδικασίες!!

Η κτηριακή  κατάσταση σε πολλά νηπιαγωγεία και δημ. σχολεία είναι απαράδεκτη. Εμφανείς οι ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή.

Η μεταφορά των μαθητών παραμένει  σε καθεστώς ΄΄ τριτοκοσμικό ΄΄ χωρίς να λαμβάνει υπόψη την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών και ταυτόχρονα μεταφέρει την ευθύνη φύλαξης των μαθητών για μεγάλα χρονικά διαστήματα (πρωί- μεσημέρι) στους εκπαιδευτικούς και τους διευθυντές.

Κανένας μας δεν πρέπει να συμβιβάζεται σε ένα “πιο φτωχό” σχολείο, αλλά να επιμένει να διεκδικεί ένα καλύτερο σχολείο για ένα καλύτερο μέλλον.

Απαιτείται σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ΕΝΟΤΗΤΑ για να ΠΡΟΣ ΘΕΣΟΥΜΕ στον αγώνα για καλύτερη ΠΑΙΔΕΙΑ.

Αγωνιζόμαστε για ένα  ανοιχτό – σύγχρονο σχολείο, χωρίς κοινωνικούς, οικονομικούς, πολιτιστικούς αποκλεισμούς, ανοιχτό σε ιδέες  που διευρύνουν τους ορίζοντες των μαθητών.

Ανοιχτό σχολείο που συνδέεται με τις τοπικές κοινωνίες. Οι μαθητές, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, η τοπική αυτοδιοίκηση, η κοινωνία όλη με ξεκάθαρο πλαίσιο αρμοδιοτήτων, με ουσιαστική συνεργασία διεκδικούμε αξιοπρεπείς μισθούς, βελτίωση του περιεχομένου της εκπαίδευσης, προαγωγή της κοινωνικής συνοχής, ενθάρρυνση των νέων για συμμετοχή.

Η συμμετοχή μας τόσο στο  ΠΥΣΠΕ όσο και στο ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ είχε γνώμονα την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, την προάσπιση της αξιοπρέπειας των εκπαιδευτικών, τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων μας.

Το ψηφοδέλτιο μας απαρτίζουν πρόσωπα με γνώση, συμμετοχή, μαχητικότητα,  εμπειρία, έχουμε πρόταση, δημιουργική προσέγγιση, ανιδιοτέλεια και αμεροληψία.

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σε αυτές τις εκλογές κρίνουμε συγκρίνουμε και επιλέγουμε αιρετούς:

  • Που υπηρετούν τη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων.
  • Τους διακρίνει αγωνιστικότητα, συλλογική δράση, ανεξάρτητη γνώμη.
  • Γνωρίζουν, διεκδικούν, προτείνουν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

ΠΡΟΣ ΘΕΣΗ                 ΔΗΜΟΚΡAΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΠΥΣΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ              ΑΠΥΣΠΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Μακρής Θεόδωρος

Λαμπρίδη Δωροθέα                          Σαραβελάκης Κώστας

Λαλιώτη Ελένη

Μακαρούνης Νικόλαος

Μακρής Θεόδωρος

Μαυροειδής Πέτρος

Μητσέα Βάσω

Σαραβελάκης Κώστας                                        ΚΥΣΠΕ

Χριστόπουλος Γιάννης                                    Μητσέα Βάσω

Χρυσοσπάθη Βασιλική                                   Σαραβελάκης Κώστας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button