ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Δημοπρασία για καντίνα και ομπρέλες στο Βρωμονέρι

Στον καθορισμό όρων, προϋποθέσεων, τεχνικών θεμάτων, αναγκαίων λεπτομερειών και διαδικασίας για την παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, προς τρίτους, με σύναψη μισθωτικής σχέσης, έναντι ανταλλάγματος για λειτουργία τροχήλατης καντίνας, αυτοκινούμενης ή μη και για τοποθέτηση ομπρελών – ξαπλωστρών, στη θέση «Βρωμονέρι» της ΔΕ Γαργαλιάνων, προχώρησε σε πρόσφατη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή Τριφυλίας.

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί την 22-04-2021 ημέρα Πέμπτη και ώρα 09:30 π.μ. έως 09:55 μ.μ. στο Δημοτικό κατάστημα Κυπαρισσίας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας. Το ελάχιστο όριο προσφοράς για λειτουργία τροχήλατης καντίνας (15 τ.μ.) είναι 2.000 ευρώ και το ελάχιστο όριο προσφοράς για τοποθέτηση ομπρελών – ξαπλωστρών (500 τ.μ.) είναι 4.000 ευρώ. Βάσει των άρθρων 13,14 του Ν. 4787/26-03-2021, για το έτος 2021 το ύψος του καταβαλλόμενου ανταλλάγματος καθορίζεται σε ποσοστό 60% του υπολογισθέντος ανταλλάγματος.

Από την πλευρά της η δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης Σταματία Αλεξοπούλου ψήφισε υπέρ, ωστόσο πρότεινε να γίνει η ίδια διαδικασία για όλες τις θέσεις στις οποίες πέρυσι έγινε δημοπρασία αλλά χωρίς να εκδηλωθεί ενδιαφέρον. Ειδικότερα, η κα. Αλεξοπούλου τοποθετήθηκε ως εξής: «Συμφωνώ να προκηρυχτεί δημοπρασία για τοποθέτηση τροχήλατης καντίνας και για εκμίσθωση ομπρελών – ξαπλωστρών στη θέση ΒΡΩΜΟΝΕΡΙ όπου πέρυσι η δημοπρασία βγήκε άγονη, όπως προτείνεται στην εισήγηση. Θα παρακαλούσα και προτείνω να γίνει η ίδια διαδικασία για ΟΛΕΣ τις θέσεις στις οποίες πέρυσι έγινε δημοπρασία αλλά χωρίς να εκδηλωθεί ενδιαφέρον. Και επίσης στη θέση Καρτελά Κυπαρισσίας εκτός από τροχήλατη καντίνα και εκμίσθωση ομπρελών – ξαπλωστρών να βγει θέση και για θαλάσσια μέσα αναψυχής. Προτείνω επίσης θέσεις για θαλάσσια μέσα αναψυχής να βγουν και για τις άλλες παραλίες του Δήμου στις Δημοτικές Ενότητες Αυλώνος, Φιλιατρών και Γαργαλιάνων σε σημεία που θα υποδειχθούν από τον Δήμο σε συνεργασία με τις Κοινότητες και με το Λιμεναρχείο ως τα πλέον κατάλληλα. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν γίνει κάποια έκπτωση σχετικά με τα ενοίκια στις καντίνες λόγω πανδημίας κατά τα έτη 2020 και 2021. Ψηφίζω ΥΠΕΡ της εισήγησης».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button