Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας: Πρεμιέρα απόψε για «Τα Γεγονότα»

Σε πείσμα των καιρών, μιας και η εποχή που διανύουμε αποδεικνύεται σκληρή (και) για το θέατρο, η νέα συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας με την Εθνική Λυρική Σκηνή και άλλα ΔΗΠΕΘΕ, έρχεται μετά την περσινή αναβολή για τρεις παραστάσεις στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

«Τα γεγονότα» είναι ένα πολιτικό έργο που εξετάζει την άνοδο της ακροδεξιάς και της ξενοφοβίας μέσα από μια απόπειρα να προσεγγίσει το ίδιο το «τέρας». Κατά τη διάρκεια της παράστασης πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν οι τοπικές χορωδίες “Sonorae” του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, καθώς και η Χορωδία «Μελίφωνο» του Δημοτικού Ωδείου της πόλης, συμμετέχοντας επί σκηνής με μουσικά κομμάτια που έχουν διδαχθεί, μη γνωρίζοντας όμως το περιεχόμενο του έργου.

Για το εν λόγω ανατρεπτικό έργο του διεθνούς φήμης Σκοτσέζου θεατρικού συγγραφέα Ντέιβιντ Γκρέιγκ, τη σκηνοθεσία και μετάφραση υπογράφει ο Αλέξανδρος Ραπτοτάσιος, ενώ τη μουσική επιμέλεια ο Κωνσταντίνος Θωμαΐδης.

Σχετικά ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Ραπτοτάσιος σημειώνει: «Τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο πολιτικό αυτό έργο, υπάρχουν ακόμα και στη δική μας κοινωνία. Έτσι, το έργο έχει μια διαλογική διάσταση, εξ ου και η χορωδία τοποθετείται σαν ένα κοινό που συμμετέχει σ’ αυτή τη “συζήτηση”. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε μία χορωδία μεταξύ των 8 διαφορετικών πόλεων όπου θα παρουσιαστεί η παράσταση, έρχεται να δώσει ένα μοναδικό στίγμα στη όλη παράσταση και το αποτέλεσμά της.

Ημερομηνίες και ώρες παραστάσεων

-Παρασκευή 26 Νοεμβρίου: 21.00

-Σάββατο 27 Νοεμβρίου: 21.00

-Κυριακή 28 Νοεμβρίου: 20.00

Χώρος

Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Εισιτήρια

-Διατίθενται στο Μεγάρου Χορού Καλαμάτας μία ώρα πριν από την έναρξη της παράστασης

-Για κρατήσεις: 27210 82616 (πρωινές ώρες)

-Σημειώνεται ότι λόγω των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, ο χώρος της παράστασης θα λειτουργήσει ως «αμιγής» για εμβολιασμένους και νοσήσαντες.

tharrosnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button