Εκπαίδευση

Διάκριση για το Γυμνάσιο Αρφαρών στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας

Την τρίτη θέση στον «Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2021»  κέρδισε το Γυμνάσιο Αρφαρών πριν από λίγες μέρες.

O Διαγωνισμός διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Γαλλικό Ινστιτούτο και το σχολείο της Μεσσηνίας ξεχώρισε ανάμεσα σε συμμετοχές 4.000 μαθητών απ’ όλη την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο φετινός διαγωνισμός είχε θέμα «Notre collection de rêves et de découvertes» – «Η δική μας συλλογή ονείρων και ανακαλύψεων», όπου οι μαθητές καλούνταν να φανταστούν, να σχεδιάσουν και να παρουσιάσουν στα γαλλικά ένα φανταστικό νησί της Ελλάδας με την ιστορία του, τους θρύλους και τα αξιοθέατά του. Οι μαθητές και μαθήτριες του Α1 με την καθοδήγηση της υπεύθυνης καθηγήτριας Βιβιάν Αϊβαλή συνεργάστηκαν με δημιουργικότητα και καλή διάθεση και αποτύπωσαν τις ιδέες τους με όχημα τη γαλλική γλώσσα.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες της φετινής εκπαιδευτικής χρονιάς, δεδομένου του μεγάλου διαστήματος τηλεκπαίδευσης, το πρόγραμμα προχώρησε και στέφθηκε με επιτυχία. Το νησί που φαντάστηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες ήταν η «Χρυσακτίδα»ή αλλιώς «La Chrysactide», ένα νησί όπου έχει πάντα ήλιο και στο οποίο βασιλεύουν η χαρά και η αισιοδοξία, Στα αξιοθέατά του συγκαταλέγονταν μεταξύ άλλων ο καταρράκτης της αιώνιας νεότητας και το κτήριο που άλλαζε μορφές και μετάφερε τους επισκέπτες σε τόπους μακρινούς… εάν είχαν καθαρή καρδιά.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού έγιναν δεκτά στο σχολείο  σε κλίμα ενθουσιασμού. Την επόμενη μέρα μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα, τετράδια και σχολικά είδη, χορηγία του Γαλλικού Ινστιτούτου ως επιβράβευση της προσπάθειας των παιδιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι, στα τέλη Ιουνίου, οι συμμετοχές που κέρδισαν θα είναι διαθέσιμες σε μορφή e-book στην ιστοσελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Στην προσπάθεια, εκτός από την κ. Αϊβαλή, συνετέλεσε και ο καθηγητής πληροφορικής Κωνσταντίνος Κοντόπουλος, τους οποίους συνεχάρη η διευθύντρια Στυλιανή Μακρίδη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button