Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Διάσχιση της Νέδας με τον Ε.Ο.Σ. Κλαμάτας

Την Κυριακή 25 Αυγούστου θα πεζοπορήσουμε στους πρόποδες του Λυκαίου όρους όπου πηγάζει το πανέμορφο «θηλυκό» ποτάμι Νέδα, το οποίο αποτελεί φυσικό σύνορο μεταξύ των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας.
Η διαδρομή μας θα αρχίσει κοντά στην Αρχαία Φυγαλεία όπου από το γεφύρι της περιοχής θα αποκτήσουμε πρόσβαση στο ποτάμι. Θα ακολουθήσουμε τα τρεχούμενα νερά που θα μας οδηγήσουν μέσα σε ένα απόλυτα φυσικό παρθένο περιβάλλον. Θα κινηθούμε πλάι σε άγρια βλάστηση με πλατάνια και αγριοβελανιδιές, μέσα από στενά βραχώδη περάσματα και εντυπωσιακές κολυμπήθρες γεμάτες νερό, ανακαλύπτοντας έναν κρυφό αλλά απόλυτα αληθινό φυσικό παράδεισο. Στο ύψος του χωριού Νέδα θα συναντήσουμε ένα μαγευτικό πορτραίτο της φύσης, το νεραϊδόρεμα. Κρυστάλλινοι καταρράκτες ρέουν αέναα και δημιουργούν γαλάζιες λίμνες που στη συνέχεια χύνονται στο ποτάμι συνεχίζοντας γοργά την πορεία τους προς τη θάλασσα.

Βαθμός Δυσκολίας: 1+
Ώρες Πορείας: 5-6Σημειώσεις συμμετοχής:
——————————————
1) Αναχώρηση από τα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου την Κυριακή 25/08/19 και ώρα 8:00 π.μ.

2) Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με τα γραφεία του Ορειβατικού Καλαμάτας (Ανατολικό Κέντρο), από Δευτέρα-Παρασκευή και κατά τις ώρες 21:00-22:30μ.μ., στα τηλέφωνα 27210-97733 & 27211-10437 & 6942233010.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button