Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Διήμερο εκδηλώσεων στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας προσέφερε στο κοινό, ένα διήμερο (18-19 Μαρτίου) όμορφων εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου.

IMG 20230318 201108 Medium

Το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει τον τελειόφοιτο και πολυτάλαντο μαθητή στην τάξη πιάνου του Λουκά Γεώργα του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας. Ο μαθητής απέδωσε εξαιρετικά έργα των J.S.Bach, Sergei Rachmaninoff, L. v. Beethoven, Franz Liszt και Sergei Prokofiev. Το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού απέδειξε την εξαιρετική παρουσία του τελειόφοιτου μαθητή.

IMG 20230318 201353 Medium

Την επόμενη μέρα, τα γνωστά πλέον ‘’Παραμύθια της Κυριακής’’ επέστρεψαν στην αίθουσα συναυλιών και γέμισαν με παιδικές φωνές. Οι   Λίλλυ Τριαντάρη και η Χριστίνα Δίμιζα καθήλωσαν με την αφήγηση των ιστοριών και ταξίδεψαν τους θεατές με την φαντασία σε μέρη μακρινά.

IMG 20230319 124023 Medium

Επόμενη δράση του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, έχει προγραμματιστεί για τις 27 Μαρτίου 2023 και ώρα 20.00 στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας όπου η Πόπη Μαλαπάνη (πιάνο) και ο Νίκος Μάνδυλας (βιολί) θα παρουσιάσουν έργα Δημήτρη Μητρόπουλου, Νίκου Σκαλκώτα, Γιάννη Κωνσταντινίδη και Fazil Say. Ο εξάρχων βιολιστής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών συμπράττει με μια αριστούχο απόφοιτο του Δ.Ω.Κ. με εξέχουσα καλλιτεχνική πορεία σε ένα πρόγραμμα που παντρεύει την παράδοση με την λόγια δημιουργία. Μια βραδιά Μουσικής δωματίου για βιολί και πιάνο με  έργα Ελλήνων συνθετών  που εμπνεύστηκαν από την παράδοση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button