Πολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΤοπικά Νέα

Διαγωνισμός Χριστουγεννιάτικης Κάρτας Ευχών στην Τριφυλία

Δείτε τι αναφέρει η ανακοίνωση – πρόσκληση της Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠΕ.ΔΗ.Τ. , την οποία υπογράφει ο Δήμαρχος Γ. Λεβεντάκης

Το Εικαστικό Τμήμα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας σε συνεργασία με τη Σχολική Επιτροπή της Α/θμιας  Εκπαίδευσης του Δήμου μας, διοργανώνει διαγωνισμό  παιδικής ζωγραφικής για τη δημιουργία της  ευχετήριας κάρτας Χριστουγέννων του Δήμου, με σκοπό να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και χαράς μέσα από τα μάτια των παιδιών μας.

 

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 12 ετών. Οι δύο πρώτες κάρτες ανά ηλικιακή κατηγορία που θα διακριθούν στον διαγωνισμό, θα ταξιδέψουν και θα μεταφέρουν  τις πιο όμορφες χριστουγεννιάτικες ευχές της χρονιάς,  είτε σε έντυπη μορφή μέσω ταχυδρομείου είτε ως e-card ηλεκτρονικά σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Επίσης οι κάρτες  που θα βραβευθούν  θα προβάλλονται στις γιγαντοοθόνες του Δήμου τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

 

Το θέμα του διαγωνισμού είναι «Αισιόδοξα Χριστούγεννα 2020» . Οι κάρτες θα πρέπει να αποτυπωθούν σε χαρτί μεγέθους Α4 και δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει ονόματα, γράμματα, λέξεις, ευχές και αριθμούς. Η επιλογή υλικών και τεχνοτροπίας (ζωγραφιά, κολάζ κ.α.) είναι ελεύθερη.

 

Οι κάρτες θα σταλούν σκαναρισμένες ως συνημμένο αρχείο στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: koinofelis-epixeirisi@hotmail.com  μέχρι την 4η Δεκεμβρίου 2020. Οι κάρτες δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 5MB σε μέγεθος Σε κάθε e-mail θα πρέπει να αναφέρονται το επώνυμο, το όνομα, η ηλικία και το σχολείο του διαγωνιζόμενου /ης καθώς και ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail του γονέα/κηδεμόνα. Κάθε ηλεκτρονικό μήνυμα επιτρέπεται να περιλαμβάνει μόνο ένα αρχείο. Αρχεία τύπου zip και αποστολή μέσω We – Transfer δεν θα  ληφθούν υπόψη για λόγους χωρητικότητας. Ισχύει μια συμμετοχή ανά διαγωνιζόμενο.

 

ή

 

Θα παραδοθούν σε φυσικό αρχείο στα Δημοτικά Καταστήματα του Δήμου μας σε σφραγισμένο φάκελο με την ένδειξη:

 

 

Προς : Κοιν. Επιχείρηση Δήμου Τριφυλίας για το Διαγωνισμό «Αισιόδοξα Χριστούγεννα 2020» – υπόψη κ. Φωτεινής  Στυλιανού–

Δημ. Κατ/μα Φιλιατρών.

 

Ο φάκελος θα περιλαμβάνει σε δεύτερο φυσικό αρχείο τα στοιχεία του διαγωνιζόμενου /ης (το επώνυμο, το όνομα, η ηλικία και το σχολείο του διαγωνιζόμενου/ης καθώς και ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail του γονέα/κηδεμόνα).

 

Και στις δύο περιπτώσεις θα συνοδεύεται το έργο με υπογεγραμμένη από τον γονέα/κηδεμόνα  την  επισυναπτόμενη υπ/νη δήλωση, περί αποδοχής των όρων του διαγωνισμού και δημοσιοποίησης των στοιχείων του βραβευμένου  μικρού καλλιτέχνη.

 

Τα έργα μπορούν να αποσταλούν μέσω του σχολείου, αλλά και ατομικά κάθε μικρός ζωγράφος  μπορεί να στείλει το έργο του.

 

Κριτές, Κατηγορίες Διαγωνιζομένων, Νικητές και Βραβεία

 

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής θα ορίσει με απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του ν.π.

 

Θα κρίνουν τις συμμετοχές χωρίς να γνωρίζουν το όνομα του μικρού καλλιτέχνη, με αύξουσα αρίθμηση των έργων, με τη σειρά παραλαβής τους.

 

Οι νικητές θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά την 11η Δεκεμβρίου 2020.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα δημοσιοποιηθούν στa τοπικά MME, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου και θα κοινοποιηθούν στο facebook της Κοιν. Επιχείρησης.

 

Θα επιλεγούν 8 έργα ανά ηλικιακή κατηγορία : δύο από τις ηλικίες 4 – 6, δύο για τις ηλικίες 6 – 8, δύο για τις ηλικίες 8 – 10, δύο για τις ηλικίες 10 – 12.

 

Το βραβείο των νικητών  : (1) tablet και το βαλιτσάκι του μικρού ζωγράφου.

Θα απονεμηθούν σε ειδική τελετή πριν τα Χριστούγεννα, προσαρμοσμένη στις ισχύουσες συνθήκες του υγειονομικού πρωτοκόλλου κατά την ημερομηνία  απονομής.

 

Το Εκπαιδευτικό Προσωπικό των Σχολικών Μονάδων καθώς και οι Σύλλογοι Γονέων  & Κηδεμόνων καλούνται να παροτρύνουν τους μαθητές να συμμετέχουν.

Πέραν του διαγωνιστικού μέρους, η ενασχόλησή τους με τη ζωγραφική στο χρόνο των περιοριστικών μέτρων λόγω covid-19 αποτελεί δημιουργική απασχόληση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button