Εκπαίδευση

Διαμαρτυρία για την κατάργηση τμήματος στο Λύκειο Πύλου

school


Για έναν μαθητή λιγότερο από το προβλεπόμενο όριο καταργείται τμήμα της Γ’ Λυκείου στο Γενικό Λύκειο Πύλου. Σύμφωνα μάλιστα με την γραπτή διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, «η ενέργεια αυτή έρχεται σε αντίθεση με όσα ίσχυαν μέχρι πέρυσι σχετικά με την ύπαρξη μαθητών με ειδικές μαθησιακές ανάγκες».
Αναλυτικά η διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Πύλου έχει ως εξής:
«Ως εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Πύλου, επιθυμούμε να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την κατάργηση-σύμπτυξη ενός τμήματος της Γ’ Λυκείου (Γενικής Παιδείας) και ενός τμήματος της ίδιας τάξης (Κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Σπουδών).
Η διαμαρτυρία μας έγκειται στο γεγονός ότι η ενέργεια αυτή έρχεται σε αντίθεση με όσα ίσχυαν μέχρι πέρυσι σχετικά με την ύπαρξη μαθητών με ειδικές μαθησιακές ανάγκες.
Σε συνάντηση που είχαμε με τον διευθυντή του σχολείου κ. Μάριο Αθανασόπουλο, πληροφορηθήκαμε πως η κατάργηση-σύμπτυξη αυτών των τμημάτων θα είχε αποφευχθεί εάν ίσχυε το προηγούμενο καθεστώς ή εάν υπήρχε ένας επιπλέον μαθητής εγγεγραμμένος στα μητρώα του σχολείου μας.
Πληροφορηθήκαμε επίσης πως παρόμοιες καταργήσεις τμημάτων με το ίδιο αιτιολογικό πραγματοποιήθηκαν και σε άλλα σχολεία της Μεσσηνίας.
Ως γονείς και κηδεμόνες των παιδιών μας αλλά και ως αρωγοί των εκπαιδευτικών που διδάσκουν στο σχολείο μας, αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν να γίνονται μαθήματα (πολλά από τα οποία πρόκειται να εξεταστούν στις πανελλαδικές εξετάσεις) με 25-27 μαθητές ανά τμήμα.
Πώς θα μπορέσουν τα παιδιά μας να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις των πανελλαδικών εξετάσεων όταν οι καθηγητές τους δεν προλαβαίνουν ούτε να εξετάσουν σωστά ούτε να παραδώσουν το επόμενο μάθημα μέσα σε τέτοιες συνθήκες;
Θα πρέπει να καταφύγουμε ξανά στη «λύση» των φροντιστηρίων στην οποία ούτως ή άλλως υποβαλλόμαστε εδώ και καιρό; Μέχρι πότε θα υφιστάμεθα οικονομική αφαίμαξη από τη «δωρεάν» παιδεία;».
Επιθυμούμε τη συνεργασία και την κατανόηση όλων με σκοπό το καλύτερο πρώτα για τα παιδιά μας, και φυσικά και για το καλύτερο όλων των φορέων της εκπαίδευσης. Θεωρούμε πως η διοίκηση (υπουργείο Παιδείας, Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) θα ανταποκριθεί στο αίτημα μας, το οποίο πιστεύουμε πως είναι και δίκαιο και προς όφελος όλων».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button