Αγροτικά

Διαμαρτυρία για τις τιμές ελαιολάδου έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου

Η χαμηλή τιμή πώλησης του ελαιολάδου παρά τις ελπίδες των παραγωγών, βγάζει στους δρόμους τους αγρότες της Αιγιάλειας, οι οποίοι σήμερα στις 11 το πρωί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου με προμετωπίδα των αιτημάτων τους την στήριξη της τιμής του λαδιού.

Ενδεικτική της κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί της Αιγιάλειας, είναι η ανοικτή επιστολή δύο παραγωγών, του Ντίνου Λάφη και του Δήμου Αγγελόπουλου, οι οποίοι μεταξύ άλλων αναφέρουν πως «υπάρχουν θέματα που κατά τόπους είναι πολύ σοβαρά για την οικονομία και την διατήρηση των τοπικών κοινωνιών. Τέτοιο είναι για την επαρχία μας και η καλλιέργεια της ελιάς. Δεύτερη μεγαλύτερη καλλιέργεια στην Αιγιάλεια με μεγάλη συμμετοχή στην οικογενειακή εργασία και στο οικογενειακό εισόδημα.

Είναι μεγάλη ανάγκη να ανοίξει ένας ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των παραγωγών της Αιγιάλειας και το κυριότερο να δράσουμε συλλογικά.

Η υφιστάμενη κατάσταση της μεταποίησης και της εμπορίας του ελαιολάδου στην χώρα μας δεν προδιαγράφει καμία θετική προοπτική για τα οικονομικά αποτελέσματα των παραγωγών. Ενωτικές πρωτοβουλίες από ποιους;

Ως παραγωγοί πρέπει να επιβάλουμε στον φορέα που μας εκπροσωπεί την ουσιαστική και δυναμική παρουσία του στην εμπορία με στόχο την καταξίωση του γνήσιου προϊόντος προς όφελός μας».

Και στα δικαστήρια

Επίσης, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας και την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, στις 9 το πρωί έξω από τα δικαστήρια, καθώς κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου αγρότες για τα μπλόκα που είχαν στήσει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button