Υγεία

Διατροφολόγοι: Πώς να τρώτε γλυκά χωρίς να παχαίνετε

Διατροφολόγοι από τη Γαλλία, η οποία είναι η πατρίδα πολλών διάσημων επιδορπίων, εξήγησαν στο Sputnik πώς μπορεί να απολαμβάνει κανείς γλυκά χωρίς να πάρει ούτε ένα γραμμάριο.

Για τον Πασκάλ Γκουρντόν, διατροφολόγο στη γαλλική πόλη Περό Γκουιρέ, το μυστικό για το να μην κερδίζει (ή ακόμα και να χάνει) βάρος κανείς, είναι να σταματά να τρώει τη στιγμή που αισθάνεται χορτασμένος.

«Τα μωρά, για παράδειγμα, τρώνε μόνο όταν είναι πεινασμένα και μόλις χορτάσουν, σταματούν» δήλωσε η ίδια στο Sputnik, προσθέτοντας ότι το πρόβλημα πολλών ενηλίκων είναι ότι δεν ξέρουν πώς να ερμηνεύουν τις ανάγκες του οργανισμού τους.

Για την ειδικό, ο κανόνας για το κορεσμό ισχύει και για την κατανάλωση γλυκών. «Εάν τρώτε επιδόρπιο όταν πεινάτε και σταματήσετε όταν χορτάσετε, τότε δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Αλλά εάν δεν θέλετε πλέον να φάτε και συνεχίζεται να καταναλώνετε επιδόρπιο – ακόμα και μήλο ή γιαούρτι – αυτό θα συσσωρευτεί» συνέχισε η ίδια.

Όπως πρόσθεσε, ακόμη ένα πρόβλημα είναι ότι «δεν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να απολαύσει ένα φαγητό που πιστεύει ότι είναι επιβλαβές». «Όταν τρώμε επιδόρπιο με τη σκέψη “δεν πρέπει να το κάνω, θα πάρω βάρος, αυτό είναι κακό για την υγεία μου” και ούτω καθεξής, αυτό το προϊόν δεν θα απορροφηθεί από το σώμα», είπε η κ. Γκουρντόν.

Ποιους κανόνες να τηρούμε

Για τη Λετίσια Κορονά, διατροφολόγο στη νότια Γαλλία, είναι εφικτό να τρώει κανείς κάποιο γλυκό και να μην παίρνει κιλά, ωστόσο υπάρχουν ορισμένοι κανόνες. «Αν μερικές φορές θέλουμε να απολαύσουμε γλυκά, μπορούμε να το κάνουμε στο τέλος ενός γεύματος, αλλά δεν πρέπει ποτέ να αντικαθιστούμε το μεσημεριανό γεύμα ή το δείπνο με γλυκά, ούτε να τρώμε γλυκά μεταξύ των γευμάτων», δήλωσε η διατροφολόγος.

Σύμφωνα με τις δύο διατροφολόγους, οι αυστηρές δίαιτες δεν είναι πολύ αποτελεσματικές μακροπρόθεσμα, επειδή όταν ένα άτομο σταματά να τις ακολουθεί – είτε επειδή έχει κουραστεί είτε επειδή πέτυχε το επιθυμητό αποτέλεσμα  – και επιστρέφει στη συνήθη διατροφή του, είναι συχνό να κερδίζει όχι μόνο τα κιλά που έχασε, αλλά ακόμη και επιπλέον κιλά. Αντί για δίαιτα, οι διατροφολόγοι συμβουλεύουν να τρώει κανείς με ισορροπημένο τρόπο και να αθλείται.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button