Τοπικά Νέα

Διαύγεια: Τι αναφέρει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την πλατεία Γαργαλιάνων

Να μην υποβληθεί η συγκεκριμένη πρόταση ανάπλασης της κεντρικής πλατείας των Γαργαλιάνων στο Πράσινο Ταμείο και σε κανένα πρόγραμμα αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας στην πρόσφατη επεισοδιακή συνεδρίασή του, με τηλεδιάσκεψη, για το θέμα αυτό. Μετά την διακοπή της συνεδρίαση η ψηφοφορία έγινε ηλεκτρονικά και στη συνέχεια αναρτήθηκε η απόφαση στη Διαύγεια.

Όπως αναγράφεται στην απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, στην τοποθέτησή του ο κ. Λεβεντάκης ανέφερε, “η Δημοτική Αρχή έχει αποφασίσει την εκτέλεση του έργου της Ανάπλασης της Πλατείας των Γαργαλιάνων εντάσσοντάς το, σε πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου. Οι ημερομηνίες για την εν λόγω ένταξη είναι περιορισμένες και σας αναφέρω ότι για το εν λόγω έργο κατά την εκτέλεση και εξέλιξή του μπορεί να γίνουν παρεμβάσεις στην μελέτη κατά 25%.  Σε ότι αφορά την εν λόγω αίτηση των κ κ. Δημοτικών Συμβούλων ΠΡΟΤΕΙΝΩ διαβούλευση για την εν λόγω Μελέτη και καλώ τους αιτούντες Δημοτικούς συμβούλους για την σχετική πρότασή τους έως την 3103-2021 ή έστω και ένα δημοψήφισμα στην πόλη των Γαργαλιάνων εφόσον είναι εφικτό”.

Οι τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων, οι οποίες εστάλησαν με email στην Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου, έχουν ως εξής:
-Αγγελής Kοροβίλας: Κατόπιν της διακοπής της 7ης τακτικής Συνεδρίασης του ΔΣ Τριφυλίας ψηφίζω ΝΑΙ στην πρόταση όπως διαβάστηκε στο ΔΣ Τριφυλίας από τον κ. Ανδρινόπουλο.
-Αλευράς Παναγιώτης: Επειδή διακόπηκε η 7η Συνεδρίαση του ΔΣ Τριφυλίας Ψηφίζω ΝΑΙ στην πρόταση που κατατέθηκε από τον κ.Ανδρινόπουλο.
-Παναγιώτης Κατσίβελας: Καταθέτω την θετική μου ψήφο στην πρόταση που κατατέθηκε δια του κ. Ανδρινόπουλου στο Δ.Σ μιας και η σύνδεση του 7ου τακτικού Συμβουλίου διακόπηκε φαντάζομαι λόγω τεχνικής βλάβης
-Μερκούρης Ιωάννης: Μετά την αναιτιολόγητη διακοπή της συνεδρίασης της 23-02-2021 Ψηφίζω την πρόταση που κατατέθηκε δια του κ. Ανδρινόπουλου και αφορά την πλατεία των Γαργαλιώνων.
-Χαράλαμπος Καναλουπίτης: Καταθέτω την θετική μου ψήφο στην πρόταση που κατατέθηκε στην 7η Συνεδρίαση του Δ.Σ δια του κ.Ανδρινόπουλου σαν συνέχεια της συνεδρίασης που διεκόπη λόγω πτώσης του κυκλώματος.
-Κατσούλας Ιωάννης: Ψηφίζω ΝΑΙ στην πρόταση που κατατέθηκε στην 7η Τακτική Συνεδρίαση του ΔΣ δια του κ.Ανδρινόπουλου και η οποία διεκόπη λόγω πτώσης του κυκλώματος.
-Παναγιωτοπούλου Χάιδω
-Πανουσιοπούλου Μαρία
-Αντωνόπουλος Θεόδωρος
-Αδρακτάς Ιωάνης
Ενόψει της αιφνίδιας διακοπής της δια τηλεδιασκέψεως συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας την 23-2-2021 με θέμα την «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ» η οποία την ώρα εκείνη βρισκόταν στο στάδιο έναρξης της ψηφοφορίας, ψηφίζουμε ηλεκτρονικά ως ακολούθως: Από το συγκερασμό όλων των απόψεων που ακούστηκαν στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 23-2-2021, των επώνυμων δημοσιευμάτων στον τύπο από τους φορείς της τοπικής κοινωνίας των Γαργαλιάνων και από διαφορετικές προσωπικότητες διαφόρων ειδικοτήτων, πρώην Δημάρχους, πρώην και νυν δημοτικούς συμβούλους της τοπικής κοινωνίας των Γαργαλιάνων, τα οποία δημοσιεύματα μέχρι στιγμής δεν έχουν διαψευσθεί από κανέναν από αυτούς που τα υπογράφουν και από κανέναν άλλο πολίτη, έχουμε την ηθική υποχρέωση να αποδεχθούμε το ψήφισμα που κατέθεσαν ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου οι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέγονται στην Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων, Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, Ιωάννης Αδρακτάς, Μάγδα Καμπύλη και Ιωάννης Κατσούλας, στο οποίο συνοψίζονται οι απόψεις όλων των ανωτέρω αναφερομένων προσώπων. Με δεδομένο ότι η ύψιστη έκφραση της αμεσότητας του Δημοκρατικού Πολιτεύματος είναι το δημοψήφισμα το οποίο για την τοπική αυτοδιοίκηση προβλέπεται στα άρθρα 133 έως 151 του Νόμου 4555/2018 (ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ) στο οποίο έχουμε θετική γνώμη μεν σύμφωνα με τη πρόταση του κ. Δημάρχου, όμως δυστυχώς δυνάμει του άρθρου 11 παρ. 1 του Νόμου 4674/2020 έχει ανασταλεί η ισχύς των άνω διατάξεων που το προβλέπουν, συνεπώς δεν δύναται αυτό να πραγματοποιηθεί νόμιμα, πλέον των
απαγορευτικών διατάξεων λόγω COVID 19. Για όλους αυτούς τους λόγους, ψηφίζουμε το ψήφισμα αυτό και διευκρινίζουμε στο ορθό, ότι υφίστανται οι εγκρίσεις της Υπηρεσίας Δόμησης Τριφυλίας με αρ. πρωτ. 1964/18-2-2021, η θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής της Π.Ε Μεσσηνίας με αρ. πρωτ. 288812/15-2-2021, η με αρ. πρωτ. 58394/16-2-2021 έγκριση της υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων Δυτικής Ελλάδας Πελοποννήσου και Νοτίου Ιονίου, στην οποία αναφέρεται ότι απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της Εφορίας Αρχαιοτήτων για την οποία έχει κατατεθεί αίτηση από το Δήμο Τριφυλίας και εκκρεμεί η απάντηση αυτής.
-Αλεξοπούλου Σταματία: Δίνω θετική ψήφο στην εισήγηση-πρόταση όπως αυτή αναγνώστηκε από τον κ. Ανδρινόπουλο.
– Παναγιώτης Τσαφαράς: Στο Θέμα της 7ης Συνεδρίασης ψηφίζω και στηρίζω την πρόταση όπως αυτή κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον κ. Ανδρινόπουλο Ευστάθιο
-Παναγιώτης Τσίγγανος: Ψηφίζει τις προτάσεις της Δημοτικής του Ομάδας όπως εκφράστηκαν από τους Δημοτικού Συμβούλους Σαταματία Αλεξοπούλου και Παναγιώτης Τσαφαρά.
-Ανδρινόπουλος Ευστάθιος -Καμπύλη –Ανδρινοπούλου Μαγδαλινή: Μετά την διακοπή της 7/2021 Συνεδρίασης του ΔΣ μέσω τηλεδιάσκεψης ψηφίζουμε την πρόταση που συνδιαμορφώσαμε και υποβάλλαμε στην Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου οι 19 Δημοτικοί Συμβουλίου την οποία ανέγνωσε ο ΔΣ Ευστάθιος Ανδρινόπουλος.
-Δριμής Δημήτριος: Μετά την απαράδεκτη διακοπή της τηλεσινεδρίασης της 7ης Συνεδρίασης του ΔΣ της 23-02-2021 σας γνωρίζω πως ψηφίζω σύμφωνα με την τοποθέτηση που έκανα, την πρόταση που συνδιαμορφώσαμε οι 19 ΔΣ, όπως αυτή διαβάστηκε από τον κ.Ανδρινόπουλο.
-Κουκούμης Σαράντος: Επειδή κατά την συζήτηση του θέματος στην σημερινή Συνεδρίαση 23-02-2021 του ΔΣ σχετικά με την ανάπλαση της πλαρείας γαργαλιάνων διακόπηκε η Συνεδρίαση χωρίς να γίνει ψηφοφορία επί της πρότασης  του κ. Ανδρινόπουλου ψηφίζω ΥΠΕΡ Όσον αφορά την πρόταση του Δημάρχου για δημοψήφισμα, ψηφίζω υπέρ με την παρατήρηση ότι πρέπει να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο για να παρθεί απόφαση σχετικά με το ερώτημα που θα τεθούν.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία “να μην υποβληθεί η συγκεκριμένη πρόταση ανάπλασης της κεντρικής πλατείας των Γαργαλιάνων στο Πράσινο Ταμείο και σε κανένα πρόγραμμα. Να ανακληθεί η σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής. Να αναζητηθεί και να προταθεί για χρηματοδότηση άλλος χώρος στη πόλη των Γαργαλιάνων (περιβάλλον χώρος Τουριστικού Ξενώνα, περιοχή κέντρου πλην πλατείας, κ.λ.π.), ο οποίος θα προκύψει μετά από διαβούλευση και σχετική πρόταση του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Γαργαλιάνων. Να συντηρεί και να βελτιώνει την κατάσταση της πλατείας η δημοτική αρχή, με Ιδίους Πόρους και να μη διαθέτει γι’ αυτό το σκοπό, χρηματοδοτήσεις από Ευρωπαϊκά ή άλλα προγράμματα με τα οποία μπορούν να καλυφθούν άλλες ανάγκες και προτεραιότητες”. Μειοψηφούντων των κ.κ. Ασημακόπουλου, Βλάχου, Φρούσου, Στριμπάκου, Αυρηλιώνη, Κουτρουμπή, Μπακούρου, Παναγοπούλου οι οποίοι ψήφισαν την πρόταση του κ. Δήμαρχου.

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. Ευκαιρία να προταθεί για ανάπλαση ο χώρος του τουριστικού που μπορεί να να αποτελέσει ορόσημο ανάπτυξης για την πόλη. Ένα υπαίθριο θέατρο θα συγκεντρώσει τους καλοκαιρινούς μήνες κόσμο για διάφορες εκδηλώσεις , είναι το σημείο με την ωραιότερη θέα με πολυ χώρο για αξιοποίηση τουριστική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button