Κόσμος

Δικαστήριο υποχρεώνει κατηγορούμενη να πληρώσει 560.000 δολάρια στην σύζυγο του εραστή της

Ένα κινεζικό δικαστήριο εξέδωσε πρόσφατα μια αμφιλεγόμενη απόφαση, διατάσσοντας μια γυναίκα να πληρώσει 3,79 εκατομμύρια γιουάν (560.000 δολάρια) στη σύζυγο του αγαπημένου της, επειδή η σχέση τους δεν αναγνωρίστηκε από το νόμο.

Σύμφωνα την απόφαση του Λαϊκού Δικαστηρίου του Ζουάνγχε στο Λιαονίνγκ, στη βορειοανατολική Κίνα, η ενάγουσα, μια γυναίκα με το επώνυμο Λι, και ο σύζυγός της, Γουάνγκ, ήταν παντρεμένοι από το 1991.

Το 2008, η Γουάνγκ ξεκίνησε μια εξωσυζυγική σχέση με μια άλλη γυναίκα, την Ξιαόκι. Πριν από μερικά χρόνια, η Λι έμαθε για τη σχέση του συζύγου της, αφού ανακάλυψε ότι της έστελνε τακτικά χρηματικά ποσά.

Ο Γουάνγκ παραδέχτηκε τη σχέση του, λέγοντας στη σύζυγό του ότι είχε επίσης έναν 10χρονο γιο με την Ξιαόκι και ότι τους χρηματοδοτούσε για χρόνια, αναφέρει το SCMP.

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο έδειξαν ότι ο Γουάνγκ είχε μεταφέρει 1,47 εκατομμύρια γιουάν (217.700 δολάρια) στην ερωμένη του μεταξύ 2013 και 2020, είχε αγοράσει δύο διαμερίσματά της συνολικής αξίας 1,45 εκατομμυρίων γιουάν (214.700 δολάρια) και της είχε επίσης χαρίσει ένα αυτοκίνητο.

Η Ξιαόκι υποστήριξε ότι ποτέ δεν ήξερε ότι ο Γουάνγκ ήταν παντρεμένος. Ο κινεζικός νόμος ορίζει ότι κανένα από τα μέρη ενός γάμου δεν μπορεί να ξοδέψει την κοινή περιουσία του ζευγαριού χωρίς τη συγκατάθεση του άλλου και επειδή η Λι δεν έδωσε ποτέ τη συγκατάθεσή της για τα «δώρα» του Γουάνγκ, η Ξιαόκι πρέπει τώρα να επιστρέψει συνολικά 3,79 εκατομμύρια γιουάν (560.000 δολάρια) στον εραστή της.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button