Ελλάδα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Παίρνει «φωτιά» το πληροφοριακό δίκτυο της ΕΛ.ΑΣ. για την Greek Mafia

Το ενδεχόμενο οι εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ να είχαν προσπαθήσει ξανά τις προηγούμενες ημέρες να τον δολοφονήσουν, αλλά να συνέβη κάτι που τελικά τους απέτρεψε, εξετάζουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής. Γι’ αυτό και εξετάζουν βίντεο προηγούμενων ημερών από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή, εκτιμώντας ότι μπορούν να βρουν «ύποπτες» κινήσεις κοντά στην οδό Άννινου.

Άλλωστε ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε πολύ συγκεκριμένα δρομολόγια και ώρες που κινούνταν από και προς το σπίτι του, τα οποία σπάνια άλλαζε, όπως για παράδειγμα συνέβη μια φορά την προηγούμενη εβδομάδα όταν συναντήθηκε με τη σύζυγο του και πήγαν για ψώνια.

Αναζητούν συνεργούς και απευθείας απειλές από πρόσωπα

Από την ανάλυση του ψηφιακού υλικού, οι αρμόδιοι αξιωματικοί που χειρίζονται τις έρευνες ελπίζουν και σε κάτι άλλο: να εντοπίσουν τυχόν συνεργούς – υποστηρικτική ομάδα των εκτελεστών, καθώς τα νέα στοιχεία έρχονται με το σταγονόμετρο.

Το μεγάλο βάρος, πάντως, πέφτει στην ανάλυση των δεδομένων από το τάμπλετ και το λάπτοπ του δημοσιογράφου, καθώς και από την ανάκληση δεδομένων από διαδικτυακές εφαρμογές στο κινητό του τηλέφωνο. Να δουν, δηλαδή, με ποια πρόσωπα μίλαγε, αν είχε δεχθεί απευθείας απειλές ή αν είχε συζητήσει για απειλές που μέσω τρίτου προσώπου του είχαν μεταφερθεί.

Τέλος, «φωτιά» έχει πάρει το πληροφοριακό δίκτυο της Ασφαλείας μέσα στις φυλακές της χώρας, όπου υπάρχουν έγκλειστοι ποινικό της επονομαζόμενης Greek Mafia, για την οποία ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε γράψει ουκ ολίγα ρεπορτάζ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button