Ελλάδα

Δολοφονία Τοπαλούδη: Ήπιε χλωρίνη ο 21χρονος Ροδίτης

Σε εξέλιξη η έρευνα για τον αστυνομικό στον οποίο έκανε καταγγελία για τον βιασμό της η φοιτήτρια

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε από τις φυλακές Γρεβενών, το βράδυ του Σαββάτου, ο 21χρονος Έλληνας κατηγορούμενος για τον φόνο της Ελένης Τοπαλούδη.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, ο κατηγορούμενος ήπιε χλωρίνη για δεύτερη φορά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα. Του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψε στη φυλακή.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα από το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας, σχετικά με τις καταγγελίες ότι ο αστυνομικός, στον οποίο απευθύνθηκε η φοιτήτρια το 2017 για τον βιασμό της, δεν έδωσε την απαραίτητη σημασία. Ο ίδιος στην κατάθεσή του ισχυρίστηκε ότι η κοπέλα δεν είχε καταγγείλει βιασμό αλλά βιντεοσκόπηση και έκανε, όπως είπε, ότι μπορούσε για να την βοηθήσει.

Η έρευνα έχει διαταχθεί από τις 22 Φεβρουαρίου μετά από προκαταρκτική εξέταση που διέταξε ο εισαγγελέας Ρόδου.

Από τον έλεγχο σε συσκευή κινητής τηλεφωνίας του Ροδίτη και σε κάρτα sim, που την συνόδευε, αλλά και από έλεγχο σε δύο λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που χρησιμοποιούσε στις πλατφόρμες gmail.com και hotmail.com αλλά και στην google, προέκυψε ότι συνήθιζε να περιηγείται σε σελίδες με ερωτικό περιεχόμενο, ενώ είχε διαβάσει σε δύο περιστάσεις την 29η Νοεμβρίου 2019 σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα την είδηση για την ανεύρεση του αγνώστου ταυτότητας, τότε, πτώματος της φοιτήτριας στην παραλία Φώκιας.

Ενδεικτικό των προτιμήσεών του σε βίντεο με ερωτικό περιεχόμενο είναι το γεγονός ότι επέλεξε να δει ταινία με σεξουαλικό όργιο με συμμετέχοντες δύο γυναίκες και δύο άνδρες.

Προέκυψε εξάλλου ότι την 1η και 2α Δεκεμβρίου 2018, μετά δηλαδή την δολοφονία, αναζήτησε τέσσερις γυναίκες, βλέποντας τα προφίλ τους στο facebook.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαπίστωση, που αναμένεται να ελεγχθεί δεόντως στην πορεία της έρευνας, ότι σε κινητό τηλέφωνο που κατασχέθηκε από τον Ροδίτη, είχε αλλαχθεί η κάρτα sim με νέα, την 7η Δεκεμβρίου 2018 το πρωί, δηλαδή μετά την σύλληψή τους, δυνάμει εντάλματος δύο μέρες ενωρίτερα κι ενώ είχαν προσαχθεί από τους λιμενικούς και εξετάζοντο.

Σε ό,τι αφορά το αίτημα της τακτικής Ανακρίτριας προς την εταιρεία facebook για την άρση του απορρήτου της επικοινωνίας της φοιτήτριας μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας την 6η Μαρτίου 2019 απεστάλη επίσημα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button