Ελλάδα

Δολοφονία Τοπαλούδη: Οι αποκαλύψεις-ΣΟΚ, ο σπαραγμός των γονιών και η χυδαία πρόκληση του Ροδίτη

Η ακροαματική διαδικασία σημαδεύτηκε κατά διαστήματα από εντάσεις και συναισθηματικές «εκρήξεις».

Πρώτος κατέθεσε ο Ιωάννης Τοπαλούδης, ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας, ο οποίος αναφέρθηκε στις αρχές με τις οποίες το ζευγάρι μεγάλωσε το κορίτσι, τις τραγικές ώρες αγωνίας που έζησαν με την εξαφάνιση της και την απέραντη θλίψη που βίωσαν στη συνέχεια, όταν πήγαιναν στο Διδυμότειχο για την κηδεία με το φέρετρο στο αεροπλάνο.

Ζήτησε μάλιστα από τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων να σταθούν με ευλάβεια στη μνήμη του παιδιού τους υποστηρίζοντας ότι κανονικά θα έπρεπε στο εδώλιο να κάθονται και οι γονείς των κατηγορουμένων για τον τρόπο που ανέθρεψαν τα παιδιά τους.

Iδιαίτερα, συγκινημένος και ξεσπώντας ανά διαστήματα σε λυγμούς, ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη κατέθεσε για τον άδικο χαμό της κόρης του.

«Άδικα έχασε τη ζωή του ένα παιδί, με όνειρα για το μέλλον του, να έκανε ένα μεταπτυχιακό ίσως. Προσπαθήσαμε να την μεγαλώσουμε με νύχια και δόντια. Της μάθαμε να αγαπάει τον συνάνθρωπο, να σέβεται το διαφορετικό. Σήμερα η Ελένη Τοπαλούδη είναι εδώ παρούσα και θα είμαι πάντα στην καρδιά μας!» κατέθεσε ο πατέρας της στη δίκη.

«Η κόρη μας ήταν παιδί μεγαλωμένο με αξίες. Φοιτούσε, δεν αδιαφορούσε. Είχε περάσει 36 μαθήματα. Στις 26/11/2018, Δευτέρα, μίλησα τελευταία φορά εγώ μαζί της και την Τρίτη 27/11/2018 η μητέρα της (…). Από την Πέμπτη το βράδυ, μας είχαν ζώσει φίδια. Μετά από λίγη ώρα μας πήραν τηλέφωνο από το Α.Τ στο Διδυμότειχο. Μου έδειξαν τη φωτογραφία με τατουάζ στο πόδι της. Πήγαμε στη Ρόδο. Στις 30 Νοεμβρίου επιβεβαιώθηκε πως ήταν η Ελένη. Εύχομαι κανένας γονιός να μην περάσει αυτό που πέρασα εγώ. Εγώ δεν μπόρεσα να πάω στο νεκροτομείο. Πήγε ο αδελφός μου. Έφυγε ο κόσμος κάτω από πόδια μας».

«Το πιο συγκλονιστικό ήταν όταν πήγαμε στο σπίτι του παιδιού μας. Το πλυντήριο ήταν αναμμένο. Είχε αφήσει ένα μισοφαγωμένο μήλο στο ψυγείο και μισή τσίχλα. Θα γύριζε το παιδί μας δεν είχε κανονίσει κάτι! Με ποτάμια στα μάτια προσπαθούσαμε να μαζέψουμε τα πράγματα της», ανέφερε επίσης ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη.

Μία ακόμα συγκλονιστική στιγμή ήταν όταν μεταφέραμε το φέρετρο της με το αεροπλάνο περιέγραψε ο Γ. Τοπαλούδης, προσθέτοντας πως σκεφτόταν να «ανέβει ο κυβερνήτης πιο ψηλά μήπως και το σώμα της συναντήσει τη ψυχή της και ξαναζωντανέψει».

Ο πατέρας της φοιτήτριας ζήτησε «ευλάβεια» από τους δικηγόρους των κατηγορουμένων στη μνήμη της και επισήμανε πως θα έπρεπε και οι γονείς των κατηγορουμένων να κάθονται στο εδώλιο καθώς παρά το γεγονός ότι είχαν παραβατική συμπεριφορά, δεν έκαναν τίποτα.

«Ζητάω την ανώτατη ποινή»

Στη συνέχεια, σειρά στο βήμα του μάρτυρα, πήρε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, η οποία κατά την έναρξη της δίκης για τη φρικτή δολοφονία της κόρης της αναγκάστηκε να βγει από την αίθουσα για να ηρεμήσει, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε υποβασταζόμενη για να καταθέσει καθισμένη, επειδή δεν μπορούσε να σταθεί όρθια.

Περιέγραψε το παιδί της ως φιλομαθές, που είχε αρχές και αξίες και αγαπούσε τους άλλους. Πρόσθεσε ότι αν ήταν στη θέση των κατηγορουμένων θα είχε αυτοκτονήσει.

Η ίδια ζήτησε να καταδικαστούν με την ανώτατη προβλεπόμενη ποινή οι δράστες, τους οποίους αποκάλεσε τους «τέρατα», «καρκινώματα της ροδιακής κοινωνίας», «κοπρόσκυλα» που «ξεγέλαγαν κορίτσια και τα πήγαιναν στο άντρο της ακολασίας».

Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη ζήτησε την ανώτατη ποινή για τους δύο κατηγορουμένους.

«Μου καταστρέψανε τη ζωή μου. Θέλω να καταδικαστούν με την πιο ψηλή ποινή, δεν μπορεί να παρακαλάει το παιδί και να μην δείχνουν έλεος. Βρεθήκανε δύο ανθρωπόμορφα τέρατα, να αφαιρέσουν τη ζωή του παιδιού μου» τόνισε.

Αίσθηση προκάλεσαν και οι αιχμές που άφησε η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας για τη συμμετοχή στο έγκλημα, ενδεχομένως και άλλων προσώπων, συγγενών του Έλληνα κατηγορούμενου.

«Εγώ πιστεύω ότι γιαγιά και όλο περιβάλλον είναι μέσα στα κόλπα του εγγονού. Η γιαγιά (σ.σ. Ροδίτη) λέει ότι δήθεν είδε χαρούμενη την Ελένη μου να είναι με τα δύο τομάρια, θα ακούσετε αλήθειες με αυτή τη γιαγιά που δεν ντράπηκε και ήρθε; Εγώ πιστεύω ότι ακούγανε και κωφεύανε (σ.σ. εκείνο το βράδυ), ξέρανε την προβληματική συμπεριφορά, και δεν ενδιαφερόταν…» ανέφερε η μητέρα.

Στην ολοκλήρωση της κατάθεση της κινήθηκε προς την πλευρά των δύο κατηγορουμένων, φωνάζοντας να δει τα πρόσωπα των δύο κατηγορουμένων. «Θέλω να δω τις φάτσες τους, το δικαιούμαι» ξέσπασε η μητέρα. «Δις ισόβια δεν θα δουν το φως του ήλιου για να δικαιωθώ… θα τους σκοτώσω εγώ αν δεν τους βάλουν ισόβια. Εγώ θα την κάνω τη δουλειά» φώναζε, λέγοντας «η Ελένη ήταν ό, τι πιο όμορφο είχα στη ζωή μου, χάρηκα όταν την γέννησα».

Σοκάρει η κατάθεση του λιμενικού

Σοκαριστική ήταν και η περιγραφή για τα όσα διαδραματίστηκαν τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο του διοικητή του κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος, Θωμά Ζόβα, ο οποίος κατέθεσε στη δίκη για την υπόθεση δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη.

Ο μάρτυρας, ο οποίος έκανε τις έρευνες για την υπόθεση άγριας δολοφονίας υποστήριξε ότι «μέσα στο σπίτι υπήρχαν αίματα στους τοίχους. Φαίνεται ότι η κοπέλα πάλεψε. Τα ίχνη δεν ήταν εμφανή γιατί τα είχαν καθαρίσει. Ό,τι έγινε -έγινε μάλλον στα γρήγορα. Φαίνονταν ότι δεν είχαν καταναλώσει αλκοόλ. Υπήρχε ένα μπουκάλι βότκα ανοιχτό αλλά όχι άδειο. Ούτε τα ποτήρια ήταν άδεια». Στη συνέχεια ο κ. Ζόβας ανέφερε ότι οι κατηγορούμενοι πέταξαν πρώτα τη σορό της κοπέλας στη θάλασσα και έπειτα τα πράγματα της και τα δικά τους. «Ο Έλληνας κατηγορούμενος μου είπε ότι καθάρισαν και το βανάκι», τόνισε ο μάρτυρας και σημείωσε ότι στη θαλάσσια περιοχή που του υπέδειξε ο δράστης βρέθηκε σκισμένο το εσώρουχο της κοπέλας και το ηλεκτρικό σίδερο που την χτύπησαν.

«Όταν την πετούσαν στη θάλασσα πρόθεσή τους ήταν να την εξαφανίσουν».

Όπως ανέφερε ο μάρτυρας οι κατηγορούμενοι, μετέφεραν τη φοιτήτρια άγρια κακοποιημένη, στο φορτηγάκι (του Ροδίτη) σε ημιλυπόθυμη κατάσταση και της είπαν ότι θα την πάνε στο νοσοκομείο. Ωστόσο, είχαν αποφασίσει σύμφωνα με το μάρτυρα να την ρίξουν στο γκρεμό, γιατί τους είχε πει ότι θα τους καταγγείλει στην αστυνομία.

Σύμφωνα με τον κ. Ζόβα το τατουάζ που είχε η αδικοχαμένη φοιτήτρια στο πόδι της βοήθησε στην ταυτοποίηση της.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως θεωρεί τύχη ότι βρέθηκε στη θάλασσα το πτώμα της Ελένης. «Ήταν φρέσκο, αν είχε βυθιστεί, μπορούσε να είχε χαθεί. Όταν την πετούσαν στη θάλασσα πρόθεση τους ήταν να την εξαφανίσουν… Το να κουβαλήσω κάποιον και να τον κατεβάσω από τη σκάλα είναι κάτι εφικτό. Το να τον πετάξεις όμως στη θάλασσα θέλει δυο. Για να μπορέσει να φύγει σε απόσταση έπρεπε να πεταχθεί με δύναμη» ανέφερε ο μάρτυρας με τον Αλβανό κατηγορούμενο να λέει: «Το αρνούμαι κατηγορηματικά».

Η εξοργιστική κίνηση του Ροδίτη

Παράλληλα, απίστευτα προκλητικός εμφανίστηκε ο ένας από τους δυο κατηγορούμενους σήμερα στα δικαστήρια, όπου άρχισε η δίκη για την υπόθεση δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.

Κατά την μεταγωγή τους στο δικαστήριο ο Ροδίτης ύψωσε το μεσαίο του δάχτυλο προκλητικά τόσο στους δημοσιογράφους, όσο και σε όσους είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο για την έναρξη της δίκης για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

newsbomb.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button