Εκπαίδευση

Δράσεις ενίσχυσης δεξιοτήτων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δήμου Καλαμάτας

Σειρά συμβουλευτικών συναντήσεων ψυχοεκπαίδευσης πραγματοποιήθηκαν τον μήνα Ιούλιο στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Καλαμάτας σε συνεργασία με την εταιρεία Διάσταση Παρεμβάσεις Κοινωνικής Καινοτομίας ΑΜΚΕ στο πλαίσιο του έργου «Παροχή Υπηρεσιών Συνοδευτικών Μέτρων ΤΕΒΑ 2018 – 2019 των Κοινωνικών Συμπράξεων των Π.Ε. Αργολίδας, Λακωνίας και Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

Πιο συγκεκριμένα, στο  πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων των ΚΔΑΠ, η ψυχολόγος – συνεργάτης της Διάστασης ΑΜΚΕ κ. Ακριβή Κυριακοπούλου, πραγματοποίησε ομαδικές συμβουλευτικές συναντήσεις με παιδιά στα ΚΔΑΠ του 1ου, 6ου, 14ου και 21ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας.

Οι συναντήσεις  περιελάμβαναν μεταξύ άλλων, την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μαθητών σχετικά με το άγχος και τους τρόπους διαχείρισης αυτού.

Με βιωματικές ασκήσεις προσεγγίστηκε η έννοια του άγχους, ενώ προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό του Υπουργείου Υγείας για την τεχνική της διαφραγματικής αναπνοής και πραγματοποιήθηκε εξάσκηση σε αυτήν. Επίσης, υλοποιήθηκαν τεχνικές γείωσης και δόθηκε οπτικοποιημένο υλικό με ασκήσεις χαλάρωσης σε κάθε παιδί.

Σημειώνεται ότι η Κοινωφελής Επιχείρηση ΦΑΡΙΣ και ο Δήμος Καλαμάτας λειτουργούν δώδεκα δομές ΚΔΑΠ στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», με ωφελούμενους που είναι και δικαιούχοι  του προγράμματος ΤΕΒΑ, στο οποίο δραστηριοποιείται η Διάσταση ΑΜΚΕ.

Ο πρόεδρος της ΦΑΡΙΣ κ. Παντελής Δρούγας ευχαρίστησε την κα Ακριβή Κυριακοπούλου και την Διάσταση ΑΜΚΕ για την επιτυχή υλοποίηση της δράσης  και τόνισε το σημαντικό παιδαγωγικό έργο που υλοποιείται στα ΚΔΑΠ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button