Πελοπόννησος

Δυνατή φωνή στην διαμαρτυρία Ηλείων στην Αθήνα έστειλε το μήνυμα: «Η Ηλεία δεν μπορεί να θρηνεί άλλες ανθρώπινες ζωές στον δρόμο – καρμανιόλα»

Η Ηλεία ήταν εκεί… οι θεσμικοί αλλά και απλός λαός ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των Συλλόγων και Σωματείων που διοργάνωσαν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας χθες στην πλατεία Συντάγματος.

Η Ηλεία ήταν εκεί για να αποτίσει φόρο τιμής στα δεκάδες θύματα, τους συνανθρώπους μας, που έχασαν τη ζωή τους στον δρόμο – καρμανιόλα, αλλά και για να στείλει ένα μήνυμα προς όλους.

«Όχι άλλος εμπαιγμός όχι άλλες καθυστερήσεις στο θέμα κατασκευής του δρόμου Πάτρα-Πύργος».

Το μήνυμα είναι σαφές, «η Ηλεία δεν μπορεί να θρηνεί άλλες ανθρώπινες ζωές σε έναν δρόμο – καρμανιόλα» αυτό τόνισε κατά την ομιλία του και ο Πρόεδρος Γουμεριωτών Ηλείας Παναγιώτης Αχιλλεόπουλος  επισημαίνοντας ότι στόχος των διοργανωτών είναι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο διεκδικητικό μέτωπο με τη συμμετοχή των φορέων αλλά και όλων των Ηλείων, προκειμένου να διατρανώσει προς κάθε κατεύθυνση την αναγκαιότητα άμεσης κατασκευής του δρόμου.

Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό όπως  ανακοίνωσε ο κ Αχιλλεόπουλος θα πραγματοποιηθεί εκ νέου συγκέντρωση διαμαρτυρίας, τον επόμενο μήνα  στην Αθήνα αλλά και στην πόλη του Πύργου.

Στην συγκέντρωση παρευρέθηκαν και οι Βουλευτές του Νομού μας Διονυσία Αυγερινοπούλου, Διονύσης Καλαματιανός και Μιχάλης Κατρίνης, ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος καθώς και εκπρόσωποι Ηλειακών Σωματείων της Αθήνας.

Επίσης το «παρών» έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος και Γιάννης Παπαδημητρίου, ο Επικεφαλής της Παράταξης της Αντιπολίτευσης  Στάθης Καννής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Μητρόπουλος,  οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι του Δήμου Πύργου Μαρίνος Αχτύπης και Ανδρέας Βγενόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος  Ζακύνθου Αναστάσιος  Μαρίνος,  ο πολιτευτής Θοδωρής Βλαγκούλης καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων από την Ζάκυνθο.

 

Να γίνει άμεσα το έργο

Στην αναγκαιότητα υλοποίησης του δρόμου Πάτρα- Πύργος προκειμένου επιτέλους να υπάρξει ένα ασφαλές οδικό δίκτυο για τον Νομό μας αλλά και συνάμα στις αναπτυξιακές προοπτικές που θα επιφέρει με την υλοποίηση του, αναφέρθηκε το σύνολο των φορέων που τοποθετήθηκαν στην χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Η Βουλευτής της ΝΔ Διονυσία Αυγερινοπούλου μετέφερε την διαβεβαίωση του Υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή, μετά και την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με Κυβερνητικούς Βουλευτές της Ηλείας και της Αχαΐας, ότι το έργο θα υλοποιηθεί και μάλιστα όπως επισήμανε η κ Αυγερινοπούλου σύντομα θα υπάρξουν οι σχετικές  ανακοινώσεις από το Υπουργείο.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός αφού πρώτα αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου, επέρριψε ευθύνες στην Κυβέρνηση, διότι μέσα από τους χειρισμούς της στο συγκεκριμένο θέμα θέτει σε κίνδυνο την εξέλιξη του.

Τέλος ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης αναφέρθηκε στον εμπαιγμό που έχει υποστεί ο Ηλειακός λαός όλα αυτά τα χρόνια, αφού οι Υπουργοί τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ, ενώ μιλούν για κατασκευή του έργου κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί.

 

Πρόταση για δυναμικές κινητοποιήσεις από Αντωνακόπουλο

Την πρόταση για Πανηλειακή απεργία με παράλληλο συμβολικό κλείσιμο της Εθνικής Οδού  στα όρια κάθε Δήμου, ήταν  η πρόταση που κατέθεσε   ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, κατά την συμμετοχή του στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία  Συντάγματος.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος Πύργου  «όλοι μαζί οι  φορείς και οι πολίτες πρέπει να προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις για να σταλεί ένα μήνυμα προς όλους τους αρμοδίους »

Το μήνυμα αυτό  όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ Αντωνακόπουλος είναι ότι «η Ηλεία δεν μπορεί να θρηνεί άλλες ανθρώπινες ζωές σε έναν δρόμο καρμανιόλα.

Δεν μπορούμε να δεχόμαστε άλλο εμπαιγμό στο υψίστης σημασίας ζήτημα  για τις ζωές μας αλλά και για την ανάπτυξη του τόπου μας.»

Σε αυτό το πνεύμα λοιπόν η πρόταση του Δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου είναι στις αρχές Νοεμβρίου και μετά την απόφαση όλων των  φορέων, να κηρυχτεί στο Νομό 24ωρη απεργία καθώς και συμβολικό κλείσιμο της Εθνικής Οδού Πατρών-Πύργου στα όρια του κάθε Δήμου».

 

Δεν αντέχουμε άλλη  κοροϊδία

Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, ακούστηκαν πολλά συνθήματα αγανάκτησης για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Νομός Ηλείας.

Ένας Νομός με τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες αλλά εγκαταλελειμμένος από την Πολιτεία, όπως χαρακτηριστικά επισήμαναν οι διοργανωτές.

«Επιτέλους, σεβασμό στους 300.000 Ηλείους και στους πάνω από 100.000 Ηλείους της Αθήνας. Έχουν αφήσει χωρίς έργα υποδομής την Ολυμπιακή γη (χωρίς δρόμους, αεροδρόμιο, χωρίς σιδηροδρομικό δίκτυο, 6 κρατικές ιαματικές πηγές αναξιοποίητες, ούτε μία μαρίνα, δεκάδες μνημεία χωρίς δρόμο πρόσβασης, 120 χιλιόμετρα παραλίες αναξιοποίητες κ.λπ.), με συνέπεια ο νομός να είναι τελευταίος σε ανάπτυξη!
Η ΔΟΕ μας έκλεψε τη Γιορτή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων. Δε γίνεται στο Ιερό της Ολυμπίας, στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως επιβάλλεται, αλλά γίνεται στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας.
Η γη με το ισχυρότερο όνομα στον κόσμο, το “Ιερό της Ολυμπίας”, με δρόμους καρμανιόλες, με καθημερινά θανατηφόρα ατυχήματα!
ΟΧΙ άλλα εκατοντάδες θανατηφόρα ατυχήματα, ΟΧΙ άλλους χιλιάδες τραυματισμούς κάθε χρόνο στο δρόμο Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα! Ας κάνουμε ένα μνημόσυνο για τα εκατοντάδες θύματα. Ας κάνουμε κάτι εμείς οι πάνω από 100.000 εκτός Ηλείας, Ηλείοι».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την συγκέντρωση: 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button