Αγροτικά

Δωρεάν ψηφιακά μαθήματα σε Ευρωπαίους αγρότες μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος FEAL project

Την ευκαιρία να εκπαιδευτούν ψηφιακά σχετικά με τα γεωργικά τοπία έχουν Ευρωπαίοι αγρότες μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος FEAL project. Τα αποτελέσματα του προγράμματος παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή στις 6 Μαΐου.

Ένα πάνελ οκτώ αγροτικών οργανισμών παρουσίασε τα αποτελέσματα, μεταξύ των οποίων είναι η δημιουργία μιας βάσης δεδομένων, καθώς και μια ψηφιακή πλατφόρμα εκπαίδευσης των Ευρωπαίων αγροτών. Η Δρ. Alexandra Kruse, από το Γερμανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τα ευρωπαϊκά γεωργικά τοπία (EUCALAND), παρουσίασε τον διαδραστικό «E-Atlas» για τα ευρωπαϊκά γεωργικά τοπία που αναπτύχθηκε μέσω του έργου.

Το «E-Atlas», που πρόκειται να είναι σύντομα διαθέσιμο, θα λειτουργήσει ως βάση δεδομένων που καλύπτει τις διάφορες κατηγορίες γεωργικών τοπίων και παρέχει ευρύ φάσμα πληροφοριών σχετικά με παράγοντες όπως τα χαρακτηριστικά, το ιστορικό τους και τα σχετικά μέτρα πολιτικής.

Τα τοπία έχουν σημαντική πολιτιστική και ιστορική αξία και διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και της παραγωγικότητας των γεωργικών εκτάσεων

δήλωσαν οι ερευνητές τους έργου.

Οι ίδιοι τόνισαν ότι η δημοσιοποίηση αυτών των γνώσεων θα έχει μεγάλα οφέλη για τους αγρότες και τις ευρύτερες περιοχές στις οποίες ζουν και εργάζονται, ενώ μπορεί να δημιουργήσει νέες επαγγελματικές δραστηριότητες, ακόμη και να παρακινήσει τους ανθρώπους να παραμείνουν στις αγροτικές περιοχές.

Σύστημα εκπαίδευσης

Εκτός από την παροχή της βάσης δεδομένων, το έργο FEAL θα παρέχει επίσης και διαδικτυακά μαθήματα. Με βάση τις πληροφορίες του «E-Atlas», δημιουργήθηκε ένα εκπαιδευτικό σύστημα με δωρεάν μαθήματα που είναι διαθέσιμα σε επτά γλώσσες, γεγονός που το καθιστά προσιτό περίπου στο 70% των πολιτών της ΕΕ.

Στόχος των μαθημάτων είναι να δοθεί στους αγρότες πληροφόρηση και κατάρτιση σχετικά με την εφαρμογή βιώσιμων και πολυλειτουργικών αγροτικών πρακτικών, που έχουν θετικό αντίκτυπο στα γεωργικά τοπία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button