Αγροτικά

Δόθηκαν οι πρώτες άδειες φαρμακευτικής κάνναβης – αλλαγές στην ΚΥΑ

Δόθηκαν οι πρώτες αδειοδοτήσεις μονάδων καλλιέργειας και επεξεργασίας τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, όπως ανακοινώθηκε αρμοδίως στις 16 Νοεμβρίου, ενώ παράλληλα από την προηγούμενη ημέρα δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ τροποποίηση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Μάλιστα, με την ευκαιρία της υπογραφής των αδειοδοτήσεων, θα δοθεί κοινή Συνέντευξη Τύπου των υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθού, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στέργιου Πιτσιόρλα και του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βασίλη Κόκκαλη, σήμερα στην Αθήνα στις 15:00, στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας στην πλατεία Κάνιγγος.

Όσον αφορά τις τροποποιήσεις στην σχετική ΚΥΑ αφορούν στα εξής:

  • Η περίπτωση Α) 3 του άρθρου 1 της αριθμ. 51483/700/Φ.15/2018 (ΦΕΚ Β’ 1692) κοινής υπουργικής απόφασης, καταργείται.
  • Η περίπτωση Γ) 4 του άρθρου 1 της αριθμ. 51483/700/Φ.15/2018 (ΦΕΚ Β’ 1692) κοινής υπουργικής απόφασης, αντικαθίσταται ως εξής:«Άδεια τύπου θερμοκηπίου, όπου απαιτείται, και τοπογραφικό διάγραμμα στο οποίο αποτυπώνονται η θέση και η έκταση της καλλιεργούμενης έκτασης.».
  • Στο τέλος της περίπτωσης Α) του άρθρου 1 της κοινής υπουργικής απόφασης 51483/700/Φ.15/2018 (ΦΕΚ Β’ 1692), προστίθεται εδάφιο ως εξής: «Για τα αιτούντα φυσικά πρόσωπα ή τα φυσικά πρόσωπα που συμμετέχουν στη διοίκηση ή διαχείριση των αιτούντων νομικών προσώπων, όπως αυτά προσδιορίζονται στην ανωτέρω περ. 4, όταν αυτά προέρχονται από χώρες εκτός Ελλάδας, απαιτείται η προσκόμιση των δικαιολογητικών των περιπτώσεων 5 και 6, και ελλείψει αυτών, ισοδύναμου εγγράφου που εκδίδεται από αρμόδια δικαστική ή διοικητική αρχή του κράτους-μέλους ή της χώρας καταγωγής ή της χώρας όπου είναι εγκατεστημένο το εν λόγω φυσικό πρόσωπο, επίσημα μεταφρασμένο στην ελληνική γλώσσα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, από το οποίο προκύπτει ότι πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις. Αν το κράτος μέλος ή η εν λόγω χώρα δεν εκδίδει τέτοιου είδους έγγραφο ή πιστοποιητικό, το έγγραφο ή το πιστοποιητικό μπορεί να αντικαθίσταται από ένορκη βεβαίωση ή, στα κράτη μέλη ή στις χώρες όπου δεν προβλέπεται ένορκη βεβαίωση, από υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερομένου ενώπιον αρμόδιας δικαστικής ή διοικητικής αρχής, συμβολαιογράφου ή αρμόδιου επαγγελματικού ή εμπορικού οργανισμού του κράτους μέλους ή της χώρας καταγωγής ή της χώρας όπου είναι εγκατεστημένο το φυσικό πρόσωπο.».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button