Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΠολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Δύο συναυλίες με θέμα τον ρομαντισμό στην Κορώνη σήμερα και την Τετάρτη στο ξενοδοχείο «Ζάγκα Μύλος»

Δύο συναυλίες με θέμα τον Ρομαντισμό, θα πραγματοποιηθούν σήμερα και την Τετάρτη 15 Μαΐου, στις 8.45 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Ζάγκα Μύλος», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κορώνης 2019.

Παίζουν οι μουσικοί: Laura Ruiz Ferreres (κλαρινέτο), Philipp Comploi (βιολοντσέλο) και Zωή Ζενιώδη (πιάνο).

Η σημερινή συναυλία έχει τίτλο «Στην καρδιά του ρομαντισμού» και περιλαμβάνει ένα υπέροχο πρόγραμμα που επικεντρώνεται στην καρδιά του γερμανικού ρομαντισμού με έργα δύο από τους πλέον σημαίνοντες εκπροσώπους του.

Η συναυλία ξεκινά με το έργο Fantasiestücke (Φανταστικά Κομμάτια) του Robert Schumann (1810-1856) για κλαρινέτο και πιάνο. Τρία κομμάτια με όμορφες ρομαντικές μελωδίες που ακολουθούν το ένα το άλλο χτίζοντας όμορφες εικόνες.

Στη συνέχεια, η πρώτη σονάτα για βιολοντσέλο και πιάνο του Johannes Brahms (1833- 1897). Ένα έργο εντυπωσιακό και δύσκολο το οποίο περιλαμβάνει και στοιχεία από άλλες εποχές (όπως η κλασσική και η μπαρόκ) καθώς και ένα υπέροχο μινουέτο στο κέντρο του.

Η συναυλία θα τελειώσει με το τρίο για κλαρινέτο, βιολοντσέλο και πιάνο του Johannes Brahms σε Λα ελάσσονα. Πρόκειται για ένα από τα ώριμα έργα του συνθέτη και περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία του ρομαντισμού, μαζί με δυνατή ρυθμική ένταση και πολλούς διαλόγους μεταξύ των τριών οργάνων που δένουν μεταξύ τους σε απόλυτη αρμονία.

    • Η είσοδος είναι 10, 8 και 5 ευρώ (κάτω των 18 ετών η είσοδος είναι ελεύθερη). Τα προπληρωμένα εισιτήρια θα έχουν έκπτωση. Εισιτήρια προπωλούνται στο κατάστημα Αλντεμπαράν στην Κορώνη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button