Τοπικά Νέα

Είναι δυνατόν να ζητά η ΔΕΥΑ Τριφυλίας Γενικό Διευθυντή… χωρίς καμία προϋπηρεσία;

deya


Κόντρα στον Ο.Ε.Υ. της ΔΕΥΑΤ… αλλά και στην λογική!

Την περασμένη εβδομάδα, όπως είχε γράψει το gargalianoionline, δημοσιεύτηκε η προκήρυξη – πρόσκληση για υποβολή υποψηφιοτήτων για την επιλογή γενικού διευθυντή υπηρεσιών στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Τριφυλίας (ΔΕΥΑΤ). Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ, Παναγιώτης Γυφτάκης, προκήρυξε «την πλήρωση της οργανικής θέσης του γενικού διευθυντή της Επιχείρησης με το σύστημα της επιλογής μετά από συνέντευξη και προσκαλούμε τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν σ’ αυτήν σχετική αίτηση μαζί με (επικυρωμένα) αντίγραφα των τίτλων σπουδών τους κ.λπ. δικαιολογητικών για την κάλυψη της θέσης, όπως και αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα, το αργότερο έως τις 12/12/2017».

Σύμφωνα με πληροφορίες του gargalianoionline υποβλήθηκαν, μέχρι χθες, τέσσερις αιτήσεις από ενδιαφερόμενους. Σε επόμενη συνεδρίασή του, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Τριφυλίας αναμένεται να αποφασίσει για τον υποψήφιο που θα πάρει την θέση.

Όμως, σύμφωνα με τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας της Δημοσίας Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Τριφυλίας, όπως είναι δημοσιευμένος στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ.) 718/τ.Β’/17.3.2016, τα τυπικά προσόντα του υποψήφιου Γενικού Διευθυντή ορίζονται ως εξής:

Πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ της ημεδαπής ή αλλοδαπής Πολιτικού Μηχανικού, Οικονομολόγου, Μηχανολόγου, Τοπογράφου, Χημικού Μηχανικού.

Ιδιαίτερα αξιολογούμενα προσόντα:

α) δεκαπενταετής προϋπηρεσία στην ειδικότητά του

β) 3ετής προϋπηρεσία σε θέση διευθύνοντα υπαλλήλου ή 7ετής προϋπηρεσία σε θέση προϊσταμένου στον Δημόσιο ή Ιδιωτικό τομέα,

γ) μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών σχετικό με το αντικείμενο της θέσης

δ) Γνώση μιας ξένης γλώσσας

ε) γνώση χειρισμού Η/Υ.

Ωστόσο, στην πρόσκληση – προκήρυξη που δημοσιεύτηκε για την πλήρωση της Οργανικής Θέσης του Γενικού Διευθυντή της Επιχείρησης τα προσόντα των υποψηφίων, πρέπει να είναι τα εξής:

1. Είναι πτυχιούχοι ανωτάτης σχολής (Π.Ε.) της ημεδαπή ς ή της αλλοδαπής Πολιτικού Μηχανικού, Μηχανολόγου, Tοπογράφου ή Χημικού Μηχανικού.

2. Διαθέτουν Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών σχετικό με το αντικείμενο της θέσης (στην επεξεργασία πόσιμου ύδατος ή/και υγρών αποβλήτων).

3. Άριστη Γνώση Τουλάχιστον μίας ξένης γλώσσας Αγγλικής, Γαλλικής ή Γερμανικής

4. Βασική γνώση Οικονομικών που θα αποδεικνύεται με σχετικό μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών ή προϋπηρεσία σε αντίστοιχη θέση

5. Καλή γνώση Η/Υ (Επεξεργασία κειμένου, υπολογιστικά φύλλα και υπηρεσίες διαδικτύου)

Να μην έχουν τα γενικά κωλύματα διορισμού των υπαλλήλων στη Δ.Ε.Υ.Α.ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναφέρει η πρόσκληση την λέξη «προϋπηρεσία», όπου σίγουρα αποτελεί το βασικότερο προσόν, μετά την κατοχή των τίτλων σπουδών.

Φανταζόμαστε ότι όποιος θα έχει και την απαραίτητη προϋπηρεσία… θα έχει και μεγαλύτερο πλεονέκτημα, ή όχι;

Ερώτημα δεύτερο, είναι δυνατόν ο δημοσιευμένος Ο.Ε.Υ. στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως να «παραποιείται» και να αναγράφονται μόνο συγκεκριμένα προσόντα;

1

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button