Αγροτικά

Εγκύκλιος για την βιολογική γεωργία

Εγκύκλιος του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την διαδικασία υποβολής αιτήσεων ανάκλησης ένταξης πράξης και αιτήσεων τροποποίησης πράξης του Μέτρου 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες» του ΠΑΑ 2014-2020.

Με την παρούσα Εγκύκλιο τροποποιείται η αρ. 1156/77424/11-04-2019 εγκύκλιος ως εξής: 1. Τροποποιείται το σημείο β) «Αίτημα για άλλους λόγους» της υποπαρ. Ι. «Τροποποίηση του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου της πράξης» της παρ. Β «”Αίτημα Τροποποίησης Πράξης» ως κάτωθι:

«Τα αιτήματα τροποποίησης από τους δικαιούχους δύναται να υποβληθούν μέσω ΠΣ από την 01/04 έως και την 15/05 κάθε έτους και τα οποία θα αφορούν τα επόμενα έτη εφαρμογής της κάθε Δράσης μέχρι και την λήξη των δεσμεύσεων στην κάθε Δράση.

Εξαιρούνται τα αιτήματα τροποποίησης που θα υποβληθούν το 2019 και θα αφορούν το έτος εφαρμογής 2019-2020 για την κάθε Δράση, για τα οποία η περίοδος υποβολής στο ΠΣ ορίζεται το χρονικό διάστημα από 01/04/2019 έως και την 27/05/2019. Επισημαίνεται ότι κάθε δικαιούχος δύναται να υποβάλει ένα αίτημα τροποποίησης ανά έτος. Σε κάθε περίπτωση και εφόσον εγκριθεί το αίτημα του δικαιούχου, εφαρμόζονται κυρώσεις όπου προβλέπεται.

2. Τροποποιείται το σημείο 1. “Μεταβίβαση ιδία βούληση των ενδιαφερομένων ” της υποπαρ. ΙΙΙ “Μεταβιβάσεις εκμεταλλεύσεων ή τμημάτων αυτών” της παρ. Β “Αίτημα Τροποποίησης Πράξης” ως κάτωθι:

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ “Ο μεταβιβαστής με αίτημά του μέσω του ΠΣ δηλώνει το σύνολο ή τμήμα της ενταγμένης στη Δράση εκμετάλλευσης που επιθυμεί να μεταβιβάσει, καθώς και τα στοιχεία του αποδέκτη της μεταβίβασης.

Ο αποδέκτης με τη σειρά του, αφότου εγγραφεί στο ΠΣ, αποδέχεται τη μεταβίβαση, η οποία σημαίνει και την αποδοχή των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει ο μεταβιβαστής.

Ο αποδέκτης είναι υποχρεωμένος να κάνει την αποδοχή για το σύνολο του αιτήματος του μεταβιβαστή καθώς μερική αποδοχή δεν νοείται.

Εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταβίβασης ο αποδέκτης εκτυπώνει το οριστικοποιημένο έντυπο.

Ο μεταβιβαστής σε κάθε περίπτωση οφείλει να τηρεί τις δεσμεύσεις του για το χρονικό διάστημα που καθορίζεται για το προηγούμενο έτος εφαρμογής για το οποίο υπέβαλε ΕΑΕ/αίτηση πληρωμής.

Η περίοδος υποβολής του αιτήματος μεταβίβασης από το δικαιούχο- μεταβιβαστή ορίζεται από την 01/04 έως και την 15/05 κάθε έτους και το αίτημα αφορά το επόμενο έτος εφαρμογής.

Εξαιρούνται τα αιτήματα μεταβίβασης που θα υποβληθούν το 2019 και θα αφορούν το έτος εφαρμογής 2019-2020 για την κάθε Δράση, για τα οποία η περίοδος υποβολής στο ΠΣ ορίζεται το χρονικό διάστημα από 01/04/2019 έως και την 27/05/2019.

Ο μεταβιβαστής σε κάθε περίπτωση οφείλει να τηρεί τις δεσμεύσεις του για το χρονικό διάστημα που καθορίζεται για το προηγούμενο έτος εφαρμογής για το οποίο υπέβαλε ΕΑΕ/αίτηση πληρωμής

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στη δέσμευση των δικαιούχων για σύναψη σύμβασης:

α) με γεωπόνο σύμβουλο και την καταχώρησή της στο ΠΣ, και

β) με ΟΕ&Π»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button