Lifestyle

Εδώ θα φάτε βραβευμένο φαγητό με αστέρι Michelin με μόλις… δύο δολάρια

Θα πιστεύατε ότι υπάρχει καντίνα με αστέρι Michelin;

Ο Chan Hon Meng είναι ο κύριος σεφ του Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle που είναι στην πραγματικότητα μία καντίνα στη Σιγκαπούρη.

Ο εν λόγω σεφ μάλιστα είναι ο πρώτος που πήρε αστέρι και δίνει τα πιάτα του σε πλαστικό πιάτο με μόλις… δύο δολάρια. Είναι αδιαμφισβήτητα το φθηνότερο γεύμα με αστέρι Michelin που θα βρείτε στον κόσμο!

Πριν αποκτήσει το αστέρι, η ουρά που έπρεπε να περιμένεις για να δοκιμάσεις τα πιάτα του ήταν στα 30 με 45 λεπτά, κάτι όχι και τόσο παράδοξο για μια καντίνα στο δεύτερο επίπεδο του Chinatown Food Complex. Τώρα η αναμονή μπορεί να φτάσει και τις δύο ώρες περιμένοντας να μπει το αστέρι στο στομάχι. Ο Chan είχε πει σε μια συνέντευξή του ότι αν ετοιμάσει πάνω από 150 κοτόπουλα την ημέρα, θα αναγκαστεί να ρίξει την ποιότητα. Μετά το βραβείο, ετοιμάζει 180 για να μπορέσει να καλύψει την ζήτηση.

Η ιστορία του εστιατορίου ξεκινάει, όταν ο γεννημένος από αγρότες Chan Hon Meng αναγκαζόταν να μαγειρεύει για τους γονείς του που δούλευαν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Αυτή η διαδικασία του γέννησε σιγά-σιγά ένα πάθος για την κουζίνα, ώστε το 2009 να ανοίξει ένα δικό του εστιατόριο. Πάντα σκοπός του ήταν να φτιάχνει νόστιμα και φτηνά φαγητά.

Το βραβευμένο πιάτο είναι μια συνταγή που έμαθε ο σεφ πριν από 35 χρόνια. Το κοτόπουλο μαρινάρεται με σάλτσα σόγιας, ψήνεται, κόβεται σε κομμάτια, ενώ το ρύζι βράζει μαζί με το λίπος του κοτόπουλου. Όπως λέει και ο Michael Ellis, διευθυντής των Michelin Guides, “πρόκειται για κάτι που μοιάζει πολύ απλό αλλά στον κόσμο των Michelin, η ικανότητα να φτιάχνεις σπουδαία πιάτα από πολύ απλά προϊόντα είναι ένας πραγματικός τρόπος να κάνεις τέχνη”.

Δείτε το βίντεο

πηγή: CNN

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button