Αθλητικά

ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ: Κλήρωση στις 9 Σεπτεμβρίου, τζάμπολ στις 24 Οκτωβρίου για την Α1

Οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα είναι Πολύβιος, Καλαμάτα ‘80, Κάστρο Μονεμβασιάς, Πρωτέας, Λακωνικός Κρόνος, ΑΣ Πάνας Κανδήλας, Πάμισος Μεσσήνης, ΓΣ Γαργαλιάνων, ΓΣ Μεσσήνης, Πελασγός, Αρκαδικός, Σπάρτη, Ευκλής και Σπαρτιατικός.

Κάθε δήλωση συμμετοχής θα συνοδεύεται με παράβολο ποσού (150,00 €) εκατό πενήντα ευρώ.

Οι δηλώσεις Συμμετοχής των σωματείων, πρέπει να υποβληθούν στην Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. (Μαιζώνος 57,Καλαμάτα) το αργότερο μέχρι τη Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου και να περιλαμβάνουν τα στοιχεία που προβλέπονται από τον Κανονισμό Πρωταθλημάτων (άρθρο 28).
Η Έναρξη του Πρωταθλήματος ορίζεται το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020.
Το Πρωτάθλημα της Α1΄ Κατηγορίας ανδρών θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις.
1) Α’ φάση: Τα σωματεία που μετέχουν στο Πρωτάθλημα Α1΄ Κατηγορίας Ανδρών, θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο φορές (ένας με όλους σε δύο γύρους), σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.
2/ Β’ φάση – πλέι οφο: Οι τέσσερις πρώτες ομάδες σύμφωνα με την κατάταξη της Α’ φάσης, θα συναντηθούν μεταξύ τους σε αγώνες πλέι οφ με το σύστημα 1-4 και 2-3.
Νικήτριες των ημιτελικών αγώνων θα θεωρούνται οι ομάδες που θα πετύχουν τρεις έναντι μηδενός νίκες (3-0), τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες (3-1) ή τρεις νίκες σε πέντε αγώνες (3-2).
Στη β’ φάση του Πρωταθλήματος μεταφέρονται τα αποτελέσματα των αγώνων της α’ φάσης.
Οι νικήτριες ομάδες των ημιτελικών θα παίξουν στον τελικό του Πρωταθλήματος με το ίδιο σύστημα.
Οι ηττημένες των ημιτελικών θα παίξουν για τις θέσεις 3-4 σε μονό αγώνα, στην έδρα της ομάδας που προηγείτο στην τελική βαθμολογία της Α΄ φάσης.
Η βαθμολογία των ομάδων στις θέσεις 1-4 της Α΄ φάσης θα καθορίζει και την έδρα του (1ου) αγώνα των πλέι οφ. Οι αγώνες θα διεξάγονται εναλλάξ στις έδρες των ομάδων.
Πρωταθλήτρια ομάδα ανακηρύσσεται αυτή, που κατέλαβε την πρώτη θέση, στη τελική κατάταξη του Πρωταθλήματος.
Σε περίπτωση που η πρώτη ομάδα της τελικής βαθμολογίας της Α΄ Φάσης, έχει διαφορά 5 βαθμών και μεγαλύτερη, από τη δεύτερη ομάδα, ΔΕΝ θα διεξαχθούν οι αγώνες των play-off, πρωταθλήτρια ομάδα ανακηρύσσεται αυτή που κατέλαβε την πρώτη θέση στη τελική βαθμολογία της Α΄ φάσης του Πρωταθλήματος.

Η κάρτα υγείας

Η πιστοποίηση υγείας των αθλητών, καταγράφεται σε κάρτα υγείας, είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες.
Η κάρτα αυτή συνιστά αυτοτελές έγγραφο και δεν συνδέεται με το δελτίο αθλητικής ιδιότητας.
Αποτελεί προσωπικό έγγραφο του αθλητή, βρίσκεται στην κατοχή του και ισχύει για ένα (1) έτος από την θεώρησή της. Προσκομίζεται υποχρεωτικά στη Γραμματεία, ή στον αρμόδιο Διαιτητή και είναι βασική προϋπόθεση συμμετοχής στον αγώνα.
Η κάρτα υγείας του αθλητή, θεωρείται μόνο από Ιατρούς Καρδιολόγους μονάδων παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Νομαρχιακών, Περιφερειακών Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων, υγειονομικών στρατιωτικών μονάδων, ή από Ιατρούς Καρδιολόγους έχοντες οποιαδήποτε σχέση με το Δημόσιο ή Ν.Π.Δ.Δ., καθώς και Ιατρούς του ιδιωτικού τομέα κατέχοντες την καρδιολογική ειδικότητα.
Ταυτόχρονα μπορεί να θεωρηθεί και από Ιατρούς λοιπών ειδικοτήτων, αφού λάβουν την σχετική πιστοποίηση από το Εθνικό Κέντρο Αθλητικών ερευνών (ΕΚΑΕ).
Η κάρτα Υγείας θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Ε.Ο.Κ. (www.basket.gr) και της Ε.ΚΑ.ΣΚΕ.ΝΟ.Π. (www.ekaskenop.gr ) και αφορά τα Πρωταθλήματα Εθνικών και Τοπικών κατηγοριών. Η μη προσκόμισή της στη Γραμματεία, θα συνιστά απαγόρευση της συμμετοχής του αθλητή στον αγώνα.

Οι παίκτες που έχουν
δικαίωμα συμμετοχής

Στο Πρωτάθλημα δικαιούνται να λάβουν μέρος αθλητές που πληρούν τους όρους των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. και του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου.
Τα σωματεία που θα πάρουν μέρος στο Πρωτάθλημα Α1΄ Κατηγορίας Ανδρών, έχουν δικαίωμα να δηλώνουν μέχρι οχτώ αθλητές στο φύλλο αγώνα, γεννηθέντες το 1989 και μεγαλύτεροι.
Επίσης, ανεξάρτητα από τον αριθμό των αθλητών που θα δηλώνουν στο φύλλο αγώνα πρέπει υποχρεωτικά να δηλώνουν δύο αθλητές κάτω των 22 ετών, δηλαδή γεννηθέντες το έτος 1999 και νεότεροι και δύο αθλητές κάτω των 20 ετών, δηλαδή γεννηθέντες το έτος 2000 και νεότεροι ή μέχρι τέσσερις(4)αθλητές κάτω των είκοσι( 20) ετών, εκ των οποίων ο ένας (1) αθλητής θα αγωνίζεται υποχρεωτικά και στα τέσσερα δεκάλεπτα του αγώνα.
Η παρουσία των αθλητών μέχρι 20 και 22 ετών είναι υποχρεωτική πριν την έναρξη των αγώνων. Η μη παρουσία τους συνιστά παράβαση.
Σε περίπτωση που στους αγώνες οι Προπονητές δεν διαθέτουν ταυτότητα από Σ.Ε.Π.Κ., επικυρωμένη για το έτος 2020-2021, τότε οι Κομισάριοι και οι Διαιτητές των αγώνων δεν θα επιτρέπουν την συμμετοχής τους, στους αγώνες των ομάδων τους.
* Τα συμμετέχοντα, στο Πρωτάθλημα Α1΄ Κατηγορίας Ανδρών, σωματεία, πρέπει υποχρεωτικά να συμμετάσχουν στo Πρωτάθλημα Παίδων. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης δύο (2) βαθμών από το αντίστοιχο Πρωτάθλημα Ανδρών που συμμετέχουν.

Ανοδος και υποβιβασμός

Η πρώτη ομάδα της τελικής κατάταξης της Α1΄ Κατηγορίας Ανδρών ανέρχεται στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία.
Ανοδος στην Α1 κατηγορία: 1. Στην Α1΄ Κατηγορία ανδρών, την αγωνιστική περίοδο 2021-2022, θα ανέλθουν (2) δύο ομάδες. Οι (2) δύο πρώτες της τελικής κατάταξης του Πρωταθλήματος της Α2 Κατηγορίας Ανδρών.
2. Εάν υποβιβασθεί μία ομάδα της περιφέρειας μας από την Γ΄ Εθνική, λόγω αποχώρησης ή λόγω ποινής συνέπεια μηδενισμού, θα πάρει μέρος στην επόμενη Α2΄ Κατηγορία Ανδρών και την θέση της στην Α1΄ Κατηγορία Ανδρών, για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022, θα πάρει η νικήτρια του αγώνα Play-off για την 3η – 4η θέση της τελικής κατάταξης του Πρωταθλήματος της Α2΄ Κατηγορίας Ανδρών.
Υποβιβασμός από την Α1 κατηγορία
1. Εάν υποβιβασθούν τρείς(3) ομάδες της Ένωσής μας από την Γ΄ Εθνική, θα υποβιβασθούν έξι(6) ομάδες από την Α1΄ Κατηγορία Ανδρών ( 9η, 10η , 11η, 12η, 13η και 14η της τελικής βαθμολογίας).
2. Εάν υποβιβασθούν δύο(2) ομάδες της Ένωσής μας από την Γ΄ Εθνική, θα υποβιβασθούν πέντε(5) ομάδες από την Α1΄ Κατηγορία Ανδρών ( 10η, 11η, 12η, 13η και 14η της τελικής βαθμολογίας).
3. Εάν υποβιβασθεί μία (1) ομάδα της Ένωσής μας από την Γ΄ Εθνική, θα υποβιβασθούν τέσσερις (4) ομάδες από την Α1΄ Κατηγορία Ανδρών ( 11η, 12η, 13η και 14η της τελικής βαθμολογίας).
4. Εάν υποβιβασθεί μία (1) ομάδα της περιφέρειας μας από την Γ΄ Εθνική, λόγω αποχώρησης ή λόγω ποινής συνέπεια μηδενισμού, θα πάρει μέρος στην επόμενη Α2΄ Κατηγορία Ανδρών και την θέση της στην Α1΄ Κατηγορία Ανδρών, την αγωνιστική περίοδο 2021-2022, θα πάρει η νικήτρια των αγώνων play-off για την 3η – 4η θέση της τελικής κατάταξης του Πρωταθλήματος της Α2 Κατηγορίας Ανδρών. Σε αυτήν την περίπτωση από την Α1΄ Κατηγορία Ανδρών θα υποβιβασθούν δυο(2) ομάδες (13η και 14η της τελικής βαθμολογίας).
5. Εάν δεν υποβιβασθεί καμία ομάδα της περιφέρειάς μας από τη Γ΄ Εθνική, θα υποβιβασθουν τρεις ομάδες από την Α1΄ Κατηγορία Ανδρών (12η, 13η και 14η της τελικής βαθμολογίας).
Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο θεσμοθετημένος (σταθερός) αριθμός των ομάδων κάθε κατηγορίας, μειώνεται λόγω αποχωρήσεως ή λόγω επιβολής ποινής υποβιβασμό, συνέπεια μηδενισμού ως και συγχώνευσης ομάδων της ιδίας ή ανώτερης κατηγορίας, συμπληρώνεται από ομάδες της αμέσως κατά περίπτωση κατώτερης κατηγορίας, αφού προηγουμένως συντελεσθεί η άνοδος και ο υποβιβασμός του αριθμού των ομάδων που προβλέπεται από τις οικίες προκηρύξεις

Από το eleftheriaonline.gr
η διαδικτυακή κλήρωση

Η κλήρωση των αγώνων, θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 και θα μεταδοθεί διαδικτυακά με live-streaming, μέσω της ιστοσελίδας, της εφημερίδας Ελευθερία (www.eleftheriaonline.gr).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button