Site icon Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Τριφυλιας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου στην ώρα τους!

Εκδήλωση μνήμης με τίτλο «Από τη γη της Ιωνίας στη γη της Μεσσήνης»

Εκδήλωση μνήμης με τίτλο «Από τη γη της Ιωνίας στη γη της Μεσσήνης», αύριο Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. στο Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης

Εκδήλωση μνήμης με τίτλο «Από τη γη της Ιωνίας στη γη της Μεσσήνης»,  θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Φιλοσοφικού Κέντρου Μεσσήνης από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας και τον Δήμο Μεσσήνης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί  η έκδοση της ΔΗΚΕΒΙ Καλαμάτας «Δημοτολόγιο Μικρασιατών Προσφύγων Μεσσήνης 2022».

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γεώργιος Αθανασόπουλος, η Πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου Βιβλιοθηκών Τόνια Αράχωβα και η Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας  Πιπίνα Π. Κουμάντου.Ομιλητές θα είναι: ο τ. ληξίαρχος Μεσσήνης,  Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης Νικόλαος Ρούτσης, τα μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Μάριος Αθανασόπουλος και η πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Μεσσηνίας «Η ΙΩΝΙΑ» Φωτεινή Κοτσογλανίδη. Την παρουσίαση θα κάνει η Διευθύντρια της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας Μάγδα Σουλιώτη.

Στην εκδήλωση συμμετέχει και ο χορευτικός σύλλογος «Ἐν χορῷ Μεσσηνίας» με τη μουσικοχορευτική παράσταση «Από μια θάλασσα φωτιά σώθηκε το τραγούδι» και η Ένωση Μικρασιατών Μεσσηνίας «Η ΙΩΝΙΑ».

Exit mobile version