ΑγροτικάΤοπικά ΝέαΧώρα

Εκδήλωση στη Χώρα για το ελαιόλαδο και τον τουρισμό από την Ελαιουργία “Καραμπότσος”

Με θετική υποστήριξη από τους αγρότες της Χώρας Μεσσηνίας, και τον γύρω περιοχών, έγινε η ομιλία για το ελαιόλαδο την Παρασκευή 22 Μαρτίου στο κινηματογράφο REX, από την Ελαιουργία Καραμπότσος.

Θετική, επίσης, ήταν και η υποστήριξη από τους νέους αγρότες της περιοχής που βρήκαν αρκετά ενδιαφέρον το θέμα σχετικά με τον αγροτουρισμό, ένα σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας

Κατά την παρουσίαση του, ο κύριος Αναστάσιος Καραμπότσος, υπεύθυνος εξαγωγών του τμήματος συσκευασίας της Ελαιουργίας Καραμπότσος και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πύλου Νέστορος με τον υποψήφιο Δήμαρχο Δημήτρη Καφαντάρη, παρουσίασε ορισμένα προβλήματα που χρειάζεται να αντιμετωπιστούν για ένα καλύτερο μέλλον στην αγροτική ανάπτυξη του τόπου και ορισμένες ευκαιρίες που δημιουργούνται σύμφωνα με τις τάσεις της παγκόσμιας αγοράς.

Άλλα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν η ποιότητα και η υπεραξία του προϊόντος, οι απειλές στην καλλιέργεια και την παραγωγή, ο ελαιοτουρισμός ως ένα εργαλείο κερδοφορίας για την αγροτική περιοχή, τα αναπτυξιακά προγράμματα χρηματοδότησης και η αειφόρος γεωργία.

Το συμπέρασμα όλων ήταν, ότι ο καλύτερος τρόπος για την ανάπτυξη είναι η συνεργασία, η κατανόηση και η εργατικότητα.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button