Δήμος ΚαλαμάταςΕκπαίδευση

Εκδήλωση του 2ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας: «Προϋπαντώντας τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 στο αμφιθέατρο του κάστρου Καλαμάτας η εκδήλωση του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Καλαμάτας με τίτλο «Προϋπαντώντας τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821: Η ζωή των υπόδουλων Ελλήνων την περίοδο της Tουρκοκρατίας».

Προϋπαντώντας τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Παιδιά και εκπαιδευτικοί από το 2ο ΕΠΑΛ έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό σε μια εκδήλωση που περιλάμβανε μουσική, αφήγηση και οπτικοακουστικό υλικό. Ο κόσμος που το βράδυ του Σαββάτου ανηφόρισε προς το κάστρο είδε να ξετυλίγεται η ανηφορική πορεία του ελληνισμού από τα ύστερα βυζαντινά χρόνια μέχρι τις παραμονές του ξεσπάσματος της Επανάστασης. Το ταξίδι στο χρόνο ήταν μεστό και διδακτικό και δικαίως απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Όλοι οι παρευρισκόμενοι καθ’ υπόδειξη των διοργανωτών τήρησαν ευλαβικά όλα τα μέτρα για την αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού (θερμομέτρηση, αποστάσεις, μάσκες).

Προϋπαντώντας τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Την εκδήλωση άνοιξε και έκλεισε, εμφανώς συγκινημένη, η διευθύντρια του σχολείου κυρία Θεοδωρακάκου Ελένη ενώ χαιρετισμό, εκ μέρους του προγράμματος «Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας», απηύθυνε η κυρία Παναγιωτίδη Βάγια.

Παναγιωτίδη Βάγια

Υπενθυμίζεται πως η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα τόσο του ερευνητικού προγράμματος «Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας», όσο και του Δήμου Καλαμάτας. Μάλιστα στην εκδήλωση παρέστησαν και τίμησαν με την
παρουσία τους ο πρόεδρος της κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας, καθώς και οι αντιδήμαρχοι κ. κ. Νικόλαος Μπασακίδης και Γιώργος Φάβας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button