Αγροτικά

Εκδηλώθηκε ζήτηση στην ιταλική αγορά ελαιολάδου που ανεβάζει τις τιμές

Αν και το καλοκαίρι παραδοσιακά θεωρείται μήνας εμπορικής απραξίας, ωστόσο βλέπουμε φέτος στην Ιταλία μια κινητικότητα στις συναλλαγές και στις τιμές. Όπως επισημαίνει το Teatro Naturale μετά από μια περίοδο ηρεμίας, τον Ιούλιο πουλήθηκαν 12 χιλ. τόνοι. Παράλληλη ώθηση διαπιστώνουμε και στις τιμές με το αντιπροσωπευτικό Bari να πιάνει τα

4,60€/κιλό ενώ αναμένεται περαιτέρω άνοδος τις επόμενες εβδομάδες με πιθανή κορύφωση τα μέσα Σεπτεμβρίου οπότε η εικόνα της αγοράς θα είναι και πιο ευκρινής.

Αποθέματα

Οι τρεις βασικές περιοχές του Νότου που παράγουν το 70% του ιταλικού ελαιολάδου υπολογίζονται το τέλος Ιουλίου με αποθέματα 52 χιλ. τόνων η Puglia, 10 χιλ. η Calabria και 8 χιλ. τόνων η Σικελία.

Τα ΠΟΠ/ΠΓΕ

Ανάκαμψη του ενδιαφέροντος υπάρχει και για τα ελαιόλαδα Γεωγραφικής Ένδειξης, ΠΟΠ/ΠΓΕ. Περί τους 6.000 tons του Terra di Bari παραμένουν στις δεξαμενές, με λιγότερους από  2.000 τα ΠΟΠ/ΠΓΕ της Σικελίας και μόνο 700 τόνους της Καλάμπριας.,  Ακόμη και το διάσημο ΠΓΕ της Τοσκάνης έχει μείνει με περίπου 200 τόνους.

Βιολογικά

Ενδιαφέρον εμφανίστηκε και για τα βιολογικά για τα οποία οι πωλήσεις πλησίασαν τους  3.000 τόνους. Εδώ, ωστόσο, παρατηρείται ένα σοβαρό πρόβλημα με υπερβολικά αποθέματα 24 τόνων εκ των οποίων οι 12 χιλ. στην Πούλια, οι 4.500 στην Καλάμπρια και οι 3.000 στη Σικελία.

Συμπερασματικά, η αγορά μπήκε πάλι σε κίνηση με πιθανή την περαιτέρω άνοδο των εμπορικών συναλλαγών και των τιμών τις επόμενες εβδομάδες.

olivenews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button