ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Εκδηλώσεις μνήμης προς τιμή των Μακεδονομάχων Άγρα και Μίγκα [εικόνες]

Με όλες τις τιμές και όπως αξίζει σε ήρωες τελέστηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης προς τιμή των Μακεδονομάχων Άγρα και Μίγκα στο μνημείο που βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό Καρυδιά, την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018, το απόγευμα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση.

Ακολούθησε χαιρετισμός του Δημάρχου Έδεσσας, κ. Δημητρίου Γιάννου ο οποίος με δυνατή φωνή τόνισε ότι δεν θ’ αφήσουν την Μακεδονική γη να πάει αλλού!

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Παναγιώτη Κατσίβελα. Ο Δήμαρχος ελπίζει να έρθει η φρόνηση σε αυτόν τον τόπο γιατί σκληροί κριτές θα είναι και οι πεθαμένοι και αυτοί που θα γεννηθούν.

Η ομιλία από τον κ. Αθανάσιο Καραθανάση, Ομότιμο Καθηγητή Α.Π.Θ. ήταν κατατοπιστική με πολλά μηνύματα και κοιτώντας στα μάτια τους βουλευτές που ήταν παρών, Καρασμάνη και Σηφάκη τους ζήτησε να μην είναι διχασμένοι και θύμισε ότι ο λαός είναι ο ηγέτης και να εκφέρουν ενιαίο λόγο για την Μακεδονία. Ενιαίο πατριωτικό λόγο!

Διαβάστηκαν ποιήματα από το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Καρυδιάς και από την πρόεδρο του μορφωτικού συλλόγου γυναικών Γαργαλιάνων κα Καρκαβούρα που ταξίδεψε γι αυτόν τον λόγο.

Έγινε κατάθεση Στεφάνων.

Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και ο Εθνικός Ύμνος.

 

Μετά το πέρας όλοι βρέθηκαν στη κεντρική πλατεία του χωριού όπου και  ξεναγήθηκαν στο  «Μουσείο Τ.Άγρα, Α.Μίγγα και γηγενών Μακεδονομάχων» Καρυδιάς και ακολούθησε παρουσίαση χορευτικών με παραδοσιακούς χορούς από  Πολιτιστικούς Συλλόγους.

πηγή: pellanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button