ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Εκδόθηκε η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για τον ΒΙΟΚΑ Γαργαλιάνων

 

1ebe891f50479a2649068cbf2303f0b3_XL


Νέα θετική εξέλιξη στην προοπτική υλοποίησης του έργου του Βιολογικού Καθαρισμού Γαργαλιάνων.

Μετά την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΒΙΟΚΑ) και του Αγωγού Μεταφοράς και Διάθεσης τ. Δήμου Γαργαλιάνων του Δήμου Τριφυλίας από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου το περασμένο Σεπτέμβριο, νεά θετική εξέλιξη αποτελεί η έκδοση Απόφαση; Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του έργου. Τα επόμενα στάδια που θα ακολουθήσουν είναι η επικαιροποιηση της μελέτης όσον αφορά τα κόστη και τα υλικά, καθώς και η σύνταξη τευχών δημοπράτησης του έργου.

Ο δήμαρχος Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας μιλώντας στο gargalianoionline για αυτή τη θετική εξέλιξη σημείωσε τα εξής: «Μια διαδικασία που έπρεπε να έχει τελειώσει πολλά χρόνια νωρίτερα, μιας και πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η μελέτη του βιολογικού καθαρισμού των Γαργαλιάνων είχε ξεκινήσει επί δημαρχίας Κατρίτση, επιτέλους τελείωσε. Ο δήμος σήμερα θα πληρώσει όλες τις υποχρεώσεις οι οποίες υπάρχουν έναντι της εταιρείας και μετά από σκληρή δουλειά, δυόμισι ετών, πλέον υπάρχει μια συγκεκριμένη μελέτη πάνω στην οποία μπορούμε να διεκδικήσουμε το μέλλον της πόλης. Μέχρι αυτή τη στιγμή ότι λεγόταν και ό,τι δεν λεγόταν ήταν παραμυθία. Πλέον περνάμε σε μια πραγματικότητα την οποία οφείλουμε να την συνεχίσουμε, και η αλήθεια είναι ότι οι εποχές είναι πάρα πολύ σκληρές και πολύ δύσκολες και μας περιμένει δύσκολος δρόμος. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να ευχαριστήσω το στενό μου συνεργάτη Γιάννη Αδρακτά γιατί σε όλα αυτά τα δυόμισι χρόνια έδωσε και την ψυχή του προκειμένου να υποστηριχθεί και να ολοκληρωθεί η μελέτη του βιολογικού καθαρισμού των Γαργαλιάνων».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button