ΚυπαρισσίαΠολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Εκθεση σκιάχτρων στην Κυπαρισσία

«Σκιάχτρα: οι άγρυπνοι φρουροί της υπαίθρου» έχει τίτλο η έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στην Κυπαρισσία από σήμερα μέχρι τις 4 Αυγούστου.

Η τετραήμερη εκδήλωση θα περιλαμβάνει: έκθεση σκιάχτρων σε αγροτικό τοπίο, οπτικό υλικό, θεατρική παράσταση, ζωγραφική και κατασκευή σκιάχτρων, διαγωνισμό για τις 3 καλύτερες δημιουργίες. Επίσης, ομιλίες για το ρόλο του σκιάχτρου από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας μέσα από τη λαϊκή έκφραση του απλού ανθρώπου, όπως και για το σκιάχτρο στην τέχνη και τους θρύλους του τόπου μας.

Οι μουσικοχορευτικές θεματικές ενότητες της εκδήλωσης ματαιώθηκαν, σε ένδειξη πένθους για τις αδικοχαμένες ζωές των συνανθρώπων μας στην Αττική.

Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι οι: Εμμανουέλα Κατρινάκη, φιλόλογος – διδ. Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Εθνολογίας, εμπνεύστρια του Εργαστηρίου Μελέτης της Παιδικής Ηλικίας (ΕΜΕΠΗ), Ελένη Παυλοπούλου, διακεκριμένη ζωγράφος στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και Ηλίας Προβόπουλος, δημοσιογράφος-συγγραφέας.

Η διοργάνωση είναι του Δήμου Τριφυλίας, του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του υπουργείου Πολιτισμού και του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος του CIOFF, στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων από την ίδρυσή του.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button