Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Εκκίνηση των διαδικασιών για την αξιοποίηση της μαρίνας Πύλου

Την εκκίνηση των διαδικασιών για την αξιοποίηση της μαρίνας Πύλου ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, εξειδικεύοντας τις εξαγγελίες που έκανε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Ο υπουργός Οικονομικών συμπεριέλαβε τη μαρίνα της Πύλου στην 5η προτεραιότητα της κυβέρνησης, η οποία περιλαμβάνει την υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Δια στόματος υπουργού
Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, στόχος είναι η επιστροφή της οικονομίας σε κανονικούς ρυθμούς με τη στοχευμένη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, με τα συνολικά μέτρα το 2021 για την αντιμετώπιση της πανδημίας να φτάνουν πλέον τα 16,6 δισ. ευρώ.  Γι’ αυτό, τόνισε, με εφαλτήριο τις καλές επιδόσεις της οικονομίας, παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες κρίσης τους 19 από τους 26 μήνες της παρούσας διακυβέρνησης, το οικονομικό επιτελείο έχει θέσει 6 συγκεκριμένους στόχους στο πεδίο της οικονομίας.

Η 5η προτεραιότητα, όπως παρουσιάσθηκε από τον υπουργό Οικονομικών, περιλαμβάνει συγκεκριμένες πολιτικές, όπως φορολογικά κίνητρα για την περαιτέρω αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, αναμόρφωση του πλαισίου της φορολοταρίας, χορήγηση προσαυξημένης έκπτωσης για δαπάνες που αφορούν σε πράσινη οικονομία, ενέργεια και ψηφιοποίηση, φορολογικά κίνητρα για συγχωνεύσεις και εξαγορές, αλλά και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

Μεταξύ των έργων που ανακοίνωσε είναι και η εκκίνηση των διαδικασιών για την αξιοποίηση της μαρίνας Πύλου, μαζί με αυτή της Λευκίμμης Κέρκυρας.

Άγονη η προηγούμενη διαδικασία
Η μαρίνα Πύλου βρίσκεται στο κεντρικό και βορειανατολικό τμήμα της παραλιακής ζώνης της πόλης της Πύλου και έχει δυνατότητα ελλιμενισμού 129 σκαφών με μήκος από 8 μ. έως 30 μ.  Η χερσαία ζώνη της έχει έκταση 32.195 τ.μ.

Με βάση το νέο Χωροταξικό Σχέδιο για τη μαρίνα (Προεδρικό Διάταγμα ΦΕΚ), ο συντελεστής δόμησης ανέρχεται στο 20%, ενώ ο συντελεστής κάλυψης είναι 30%.

Η μαρίνα θα προσφέρει χρήσεις τουρισμού και αναψυχής στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η χρήση κατοικίας με ποσόστωση έως 20%.

Υπενθυμίζεται ότι προηγούμενες προσπάθειες αξιοποίησής της (με αρχική το 2013) είχαν αποβεί άκαρπες και το ΤΑΙΠΕΔ πρόσφατα ξεκίνησε διαδικασίες για την πρόσληψη δύο χρηματοοικονομικών συμβούλων για τη διενέργεια του διαγωνισμού.

tharrosnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button