ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

“Εκπαίδευση” των επαγγελματιών της Μαραθόπολης από τον Δρ. Ι. Κριτσωτάκη

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη το εκπαιδευτικό “event” με τον Δρ Ιωάννη Κριτσωτάκη, την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου, στην αίθουσα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μαραθόπολης.

Ο κορυφαίος συγγραφέας,  Διδάκτωρ του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Βιέννης με εξειδίκευση στην Επικοινωνία και στο Marketing Εξαγωγών, με μακροχρόνια διδακτική εμπειρία στην εκπαίδευση στελεχών επιχειρήσεων στην Επικοινωνία και ένα πλούσιο συγγραφικό έργο, έδωσε στους επαγγελματίες της Μαραθόπολης χρήσιμες συμβουλές για το πως μπορούν να ανταποκριθούν ακόμη καλύτερα στις ανάγκες των καταναλωτών – τουριστών με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών τους.

Ο Δρ. Κριτσωτάκης στην ομιλία ανέλυσε το προφίλ του σημερινού τουρίστα και ποιες είναι οι προσδοκίες του, αλλά και ποια είναι τα υφιστάμενα προβλήματα στη σχέση μεταξύ του ξένου επισκέπτη και του ντόπιου επιχειρηματικού κόσμου. Αναφέρθηκε στην αξιοπιστία και την ποιοτική εξυπηρέτηση, σημειώνοντας πως αυξάνει την πιστότητα του πελάτη αλλά και τις εισπράξεις κατά την παραμονή του. Στη συνέχεια μίλησε για τις δεξιότητες που θα πρέπει να έχει το προσωπικό αλλά και στους τρόπους βελτίωσης. Στάθηκε στην “τοπική” κουζίνα εξηγώντας πως είναι βασικός παράγοντας για την αύξηση της κατανάλωσης, επιτρέποντας ταυτόχρονα στον τουρίστα να συνδεθεί με τον τόπο. Τέλος, αναφορά έκανε και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων στην επικοινωνία με τουρίστες διαφορετικές από την δική μας κουλτούρα.

Στο πάνελ των ομιλητών βρισκόταν και ο Οικονομολόγος & Αντιπρύτανης του TEI Καλαμάτας, Δημήτρης Πετρόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τα τρέχοντα προγράμματα εκσυγχρονισμού ΕΣΠΑ.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τους επαγγελματίες του Μαράθου, ενώ το πάνελ των ομιλητών συμπλήρωσε ο πρώην πρόεδρος των ξενοδόχων της Τριφυλίας, κ. Κώστας Αγγελόπουλος.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button