ΕκπαίδευσηΕλλάδα

Εκπαιδευτικοί: Ακόμη και μείωση μισθού στους εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν self test

Τη Δευτέρα 10 Μαΐου επιστρέφουν στα σχολεία μαθητές και οι εκπαιδευτικοί σε δημοτικά και γυμνάσια που είναι υποχρεωμένοι να υποβληθούν σε self test.

Σε περίπτωση ωστόσο που κάποιος εκπαιδευτικός αρνηθεί το τεστ θα έρθει αντιμέτωπος με πειθαρχικές ποινές.

Συγκεκριμένα, η Υφυπουργός Παιδείας μιλώντας στον ΣΚΑΙ διευκρίνισε,πως αν κάποιος εκπαιδευτικός αρνηθεί να κάνει το διαγνωστικό τεστ, «υπάρχει ρητή πρόβλεψη» να υπάρχουν πειθαρχικές ποινές (από έγγραφη επίπληξη έως και μείωση μισθού ή και οριστική αποβολή) και η πρόβλεψη αυτή ισχύει για όλους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που υποχρεούνται να κάνουν το τεστ.

Σε κάθε περίπτωση, η υφυπουργός υπογράμμισε ότι θα υπάρξουν οι προβλεπόμενες ποινές για τις οποίες θα αποφασίζει το πειθαρχικό συμβούλιο όπου θα παραπέμπονται.

Σχετική εγκύκλιος έχει σταλεί από το υπουργείο Παιδείας και στην οποία αναφέρονται και οι κυρώσεις που θα έχουν όσοι εκπαιδευτικοί δεν κάνουν ή δεν καταχωρήσουν το self test.

Τι ισχύει για τους μαθητές

Οι κυρώσεις για τους μαθητές είναι απουσίες ή αποβολές, συμπλήρωσε η Ζέττα Μακρή. Σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, η υφυπουργός εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί τέτοιο μέτρο.

Θα έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί τα απαραίτητα self test οπωσδήποτε τη Δευτέρα, προκειμένου να μπουν στα σχολεία, ξεκαθάρισε η υφυπουργός. Όπως διαβεβαίωσε, ακόμη και σήμερα με τον ΑΜΚΑ τους, θα μπορούν να τα παραλάβουν.

Η Ζέττα Μακρή τόνισε ότι το υπουργείο Παιδείας είναι σε συνεννόηση με το υπουργείο Εργασίας για να ανοίξουν τα ΑΜΚΑ και να προμηθευτούν self test και οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών φροντιστηρίων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button