Εκπαίδευση

Εκ περιτροπής οι μαθητές στα Δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία, χωρίς ολοήμερα η λειτουργία

Στις 13:00 το μεσημέρι κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικών εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας θα είναι μαζί με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο οι οποίοι θα ανακοινώσουν τα μέτρα προστασίας για δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σκάι, τα παιδιά θα πηγαίνουν στο σχολείο εκ περιτροπής, ενώ θα δημιουργηθούν υπο-τμήματα, προκειμένου να μην υπάρχουν μέσα στην αίθουσα περισσότερα από 15 άτομα. Δηλαδή την πρώτη εβδομάδα οι μισοί μαθητές θα πηγαίνουν σχολείο Δευτέρα – Τετάρτη και Παρασκευή και οι υπόλοιποι Τρίτη και Πέμπτη. Την επόμενη εβδομάδα το πρόγραμμα θα γίνεται αντίστροφα. Η απόσταση μεταξύ μαθητών θα πρέπει να είναι 1,5 μ. και ο ανώτατος αριθμός εντός τάξης τα 15 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου θα παραταθεί το σχολικό έτος, δηλαδή έως την Πέμπτη 25 ή Παρασκευή 26 Ιουνίου, προκειμένου οι δάσκαλοι αμέσως μετά να κλείσουν διοικητικά την σχολική χρονιά. Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί τι ώρα θα φεύγουν από τα σχολεία τα παιδιά το μεσημέρι, καθώς οι όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι τα ολοήμερα τμήματα δεν θα λειτουργήσουν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button