ΑγροτικάΤοπικά Νέα

Ελαιόλαδο: Πάνω από 50.000 τόνους η φετινή παραγωγή στη Μεσσηνία

Η συγκομιδή ολοκληρώνεται το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου

Με την συγκομιδή της ελιάς να φτάνει στο τέλος της οι εμπλεκόμενοι στον κλάδο αναμένουν πού θα τοποθετηθεί ο πήχης των τιμών, αλλά και πώς θα διαμορφωθούν οι ποσότητες και στις άλλες ελαιοπαραγωγικές χώρες της Μεσογείου.

Στη Μεσσηνία η χρονιά χαρακτηρίζεται από πολύ καλή ποιότητα και αποδόσεις, ωστόσο τη χαρά μίας ποιοτικής χρονιάς αδυνατούν να γευτούν οι ελαιοπαραγωγοί, καθώς οι τιμές της αγοράς παραμένουν συγκρατημένες και οι πράξεις γίνονται με το σταγονόμετρο.

Οι εκτιμήσεις αναφορικά με την φετινή ελαιοπαραγωγή και το ελαιόλαδο, από πλευράς του Γιάννη Πάζιου, αναπληρωτή γενικού διευθυντής της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, μιλώντας στον ΑγροΤύπο, είναι ότι η παραγωγή φέτος στη Μεσσηνία αναμένεται να υπερβεί τους 50.000 τόνους. Ο κ. Πάζιος σημείωσε ότι η παραγωγή φέτος στη Μεσσηνία έχει εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά και από άποψη ποσότητας. Αναφορικά με τις τιμές ανέφερε ότι οι τιμές παίζουν μεταξύ 2,50 και 2,70 ευρώ το κιλό, αλλά υπάρχει μια διάχυτη προσδοκία ότι θα υπάρξει άνοδος από το Μάρτιο, όσο αίρονται οι περιορισμοί σε κυκλοφορία, εστίαση κ.λπ. λόγω κορωνοϊού.

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. Δεν μας ειπατε ομως με ποσα € τον τονο την πηρτην δουλειά η ΤΕΡΝΑ?
    Απο.αποφαση της περιφέρειας Πελοποννήσου,φαινεται 130€/τονο,οταν ο δημαρχος Αργους Δημ Καμποσος βρηκε μειοδοτη, σε δικο του διαγωνισμο που πραγματοποιήθηκε με 29€/τονο κ με πληρη ανακυκλωση ακομα κ των οικοδομικων μπαζων που θα τα χρησιμοποιει για αγροτικη οδοποιία.
    Ειναι πολλα τα λεφτά Αρη!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button